Local

Primele autobuze noi pentru RATP urmeaza sa fie aduse la Iasi

Publicat: 26 feb. 2016
1

Autoritatile locale vor achizitiona în acest an zece autobuze noi, destinate transportului public de persoane. Planul de innoire a parcului auto fost inaintat odata cu licitatia pentru achizitia primelor 4 mijloace de transport in comun, urmând ca în scurt timp sa fie demarata si licitatia pentru restul autobuzelor. Licitatia organizata pentru primul lot de mijloace de transport, care s-a desfasurat zilele trecute, a avut o valoare de 3.064.515 lei, fara TVA si au fost depuse trei oferte din partea firmelor. Este vorba despre oferta celor de la SC Anadolu Automobil Rom SRL Ilfov, in valoare de 2.813.622 lei, fara TVA, oferta de la SC BMC Truck&Bus SA Ilfov, in valoare de 2.884.416,36 lei, fara TVA si oferta depusa de firma SC Briari’s IND SA Dolj, in valoare de 3.064.000 lei, fara TVA. Autoritatile urmeaza sa studieze cele trei oferte si sa desemneze castigatorul licitatiei in viitorul apropiat.

„Conform Bugetului Municipiului Iasi pe acest an, aprobat de Consiliul Local în sedinta din 10 februarie, doar pentru achizitia de autobuze noi, Primaria a alocat suma de 10 milioane de lei. Pe lânga înnoirea parcului de autobuze, municipalitatea intentioneaza modernizarea statiilor de transport în comun, urmând a continua si investitiile în calea de rulare a tramvaielor”, au precizat reprezentantii Primariei Iasi.

Acestea ar urma sa fie primele mijloace de transport public noi aduse la Iasi in ultimii ani, dupa achizitia celor 50 de autobuze MAZ. Toate autobuzele care vor fi cumparate vor avea podea joasa. Achizitia este facuta de Primaria Iasi, deoarece RATP se afla in insolventa si urmeaza ca zilele acestea, sa fie studiat la Tribunalul Sindic planul de reorganizare al regiei.

Adauga un comentariu