News Flash:

Primele cereri pentru reabilitarea termica a blocurilor

12 Aprilie 2006
619 Vizualizari | 0 Comentarii
•Potrivit informatiilor oferite de reprezentantii primariei, 17 asociatii de proprietari si-au exprimat pana in prezent interesul ca imobilele de locuit pe care le reprezinta sa fie incluse in programul de reabilitare termica a cladirilor

Potrivit informatiilor oferite de reprezentantii primariei, 17 asociatii de proprietari si-au exprimat pana in prezent interesul ca imobilele de locuit pe care le reprezinta sa fie incluse in programul de reabilitare termica a cladirilor. "Campania de informare pe care am desfasurat-o in ultima perioada a inceput sa dea roade. Sunt deja circa 17 asociatii de proprietari din toate zonele orasului care vor sa beneficieze de fondurile acordate de guvern si de la bugetul local pentru reabilitarea termica a blocurilor", a declarat Petrica Focsa, seful Biroului Asociatii de Proprietari din cadrul Primariei Iasi. Potrivit legislatiei in vigoare, proiectele de reabilitare termica a blocurilor beneficiaza de finantare in cuantum de 33 la suta de la bugetul local si 33 la suta de la bugetul central, restul reprezentand contributia proprietarilor. Reprezentantii primariei au mai explicat ca pentru a putea inscrie un imobil in programul anual de reabilitare termica reprezentantii asociatiei de proprietari trebuie sa se adreseze cu o cerere la Serviciul Investitii din cadrul primariei. Cei interesati trebuie sa mai prezinte hotararea Adunarii Generale, conform careia proprietarii sunt de acord cu reabilitarea termica, precum si toate informatiilor referitoare la suprafata imobilului si numarul de apartamente. De asemenea, este necesar extrasul de cont bancar din care sa reiasa cuantumul sumelor de care dispune asociatia pentru lucrarile de reabilitare termica. "Oamenii din cadrul asociatiei trebuie sa fie de acord sa contribuie cu o treime din fondurile necesare. In acest sens, administratorul trebuie sa infiinteze fondul de reparatii", a precizat Petrica Focsa. Selectarea imobilelor care vor intra in programul anual de reabilitare termica se va face in functie de mai multe criterii tehnice. Astfel, conteaza tipul constructiv al imobilului, fiind prioritare blocurile din panouri mari prefabricate. Cu cat suprafata utila a cladirii si numarul de locatari este mai mare, cu atat cladirea va obtine mai multe puncte. Un alt criteriu este cel al starii generale a cladirii, fiind preferate cele cu o stare buna.
Cristian MATASA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3285 (s) | 22 queries | Mysql time :0.209435 (s)