News Flash:

Primele contracte finantate de Fondul European Agricol

28 August 2008
803 Vizualizari | 0 Comentarii
• Demararea procesului de contractare a proiectelor finantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) a adus in prim plan primii doi beneficiari de fonduri nerambursabile din judetul Iasi
Demararea procesului de contractare a proiectelor finantate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) a adus in prim plan primii doi beneficiari de fonduri nerambursabile din judetul Iasi, respectiv SC Pig Farm SRL si SC Vinifruct Copou SRL. Cu o valoare eligibila de peste 1,9 milioane Euro, proiectul Pig Farm se refera la cresterea capacitatii de productie si implementarea standardelor comunitare in cadrul microfermei de ingrasare a porcinelor din comuna Focuri, judetul Iasi. Deopotriva, un alt proiect semnat de catre beneficiar, in valoare de peste 780 mii Euro, are in vedere achizitia de masini si utilaje pentru modernizarea fermei vegetale amplasate pe teritoriul comunelor Raducaneni, Cozmesti, Costuleni si Gorban din judetul Iasi. Conform reprezentantilor Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (CRPDRP) Iasi, semnarea primelor contracte finantate de FEADR a fost foarte asteptata atat de catre beneficiarii care au depus proiectele, cat si de reprezentantii CRPDRP. "Asemeni beneficiarilor nostri, am asteptat acest moment cu mare interes, deoarece ziua de astazi marcheaza practic sirul unor finantari care se vor desfasura pana in anul 2013", a declarat Eugen Ticau, directorul CRPDRP. Astfel, pe masura realizarii documentatiei specifice, in cel mai scurt timp vor fi contactati si invitati toti beneficiarii selectati in vederea semnarii contractelor. Pe viitor, reprezentantii CRPDRP si-au propus sa-i ajute pe producatorii agricoli ieseni, care au solicitat fonduri si au depus cereri pe Masura 121, in vederea efectuarii lucrarilor agricole. "Pentru perioada urmatoare, incercam sa-i ajutam cat este posibil pe solicitantii privati de fonduri care au depus cereri de finantare pe Masura 121, respectiv Modernizarea exploatatiilor agricole, deoarece acestia sunt presati de timpul scurt de executie a lucrarilor agricole", a mai precizat Ticau.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2813 (s) | 22 queries | Mysql time :0.164281 (s)