Actualitate

Primele declarații ale Elenei Udrea, după ce a fugit din țară – VIDEO

Publicat: 08 apr. 2022
Primele declarații ale Elenei Udrea după ce a fugit din țară - VIDEO
Elena Udrea a stat aproape 20 de minute în fața judecătorilor, dar nu a făcut nicio declarație. În schimb, Udrea a vorbit cu avocata sa din Bulgaria

Elena Udrea a fugit din România, după ce a primit pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Femeia a fost prinsă în Bulgaria, unde se află acum în arest preventiv. Judecătorii din Bulgaria nu au ajuns încă la o decizie cu privire la cererea României de a o extrăda pe fugară pentru a-și ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”. Potrivit avocatului care o reprezintă pe Elena Udrea, judecătorii au amânat procesul pentru sâmbătă deoarece nu au avut în sală un translator autorizat.

Elena Udrea a stat aproape 20 de minute în fața judecătorilor, dar nu a făcut nicio declarație. În schimb, Udrea a vorbit cu avocata sa din Bulgaria.

„Nu a declarat nimic pentru că nu au ajuns documentele traduse. În plus, nu a existat un translator autorizat din română în bulgară. Acesta este și motivul pentru care s-a amânat pentru mâine (sâmbătă n.red.). Nu exista translator care să vorbească română în orașul nostru, trebuie adus din Sofia. Este dificil de găsit unul în orașul nostru, nu și în Sofia.

Am vorbit cu ea. Nu știe nimic pentru că în momentul în care a plecat din România, instanța încă nu se pronunțase. A declarat că are o fetiță mică, familie și își dorește să se reîntoarcă alături de ei.”, a declarat avocata Elenei Udrea, potrivit România TV.

Elena Udrea în cătușe în Bulgaria

Elena Udrea a fost reținută pentru 24 de ore de poliţiştii din Bulgaria după ce a fost dată în urmărire generală. Poliţia Română a emis un mandat european de arestare după ce nu au găsit-o la domiciliu. Sunt primele imagini cu Elena Udrea care pare că are cătușe. Imaginile suprinse de jurnaliştii de la România TV nu sunt destul de clare pentru a putea spune cu exactitate dacă poliţiştii din țara vecină i-au pus cătușe fostului ministru al Dezvoltării.

Femeia a fost reţinută în apropierea punctului de control Kulata, la graniţa Bulgariei cu Grecia, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile române.

„În acest moment suntem într-o procedură de predare. Totul depinde acum de instanța bulgară, dar nu va dura foarte mult pentru că avem mandat european de arestare și există aceea procedură JAI. Dacă instanța din Bulgaria sau Tribunalul București vor solicita documente, atunci se va implica și Ministerul Justiției.

Altfel, suntem doar într-o procedură de predare, iar în momentul în care va ajunge în țară va fi pusă în aplicare decizia instanței din România.”, a spus Cătălin Predoiu.

Adauga un comentariu