National

Primele declaratii ale lui MUGUR ISARESCU dupa atacul lui BASESCU la adresa BNR

Publicat: 12 feb. 2014

„Trebuie sa avem in vedere ca suntem intr-un an electoral, politizarea se face foarte repede”, a declarat miercuri Guvernatorul BNR Mugur Isarescu cu ocazia conferintei cu tema „Crearea unei piete de capital internationale in Romania„, unde participa si premierul Victor Ponta. Guvernatorul nu a facut niciun comentariu la atacul lansat marti seara de Traian Basescu la adresa BNR.

„Din punct de vedere macroeconomic, necesitatea dezvoltarii Bursei este un lucru evident mai ales in acest moment in care bancile comerciale au reticente in relansarea creditarii, iar finantarea unor noi proiecte prin investitii ar putea fi preluata de piata de capital”, a spus guvernatorul BNR potrivit Hotnews.ro.

Citeste si: Veste PROASTA de la Mugur Isarescu pentru TOTI ROMANII

„Desigur, nu sunt un visator; acest proces va lua o bucata de vreme, dar el este posibil”, a continuat Isarescu.

Potrivit acestuia, economisirea pare descurajata de faptul ca unii deponenti considera dobanzile prea mici. Daca acestia ar gasi in piata de capital instrumente viabile si transparente, ar investi in piata de capital si in economia romaneasca.

„E nevoie de incredere si transparenta. Ele sa castiga greu si se pierd foarte repede.Listarea companiilor de -care e privita de multe ori doar ca un mijloc important de privatizare- este un instrument esential pentru cresterea transparentei”, a mai spus seful BNR.

Citeste si: Isarescu despre limitarea platilor in numerar: Drumul spre iad este pavat cu intentii bune

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca BNR trebuie „sa paraseasca imediat linia de a fi controlata de un guvern corupt”, el acuzand Banca Nationala de implicare in masurile privind cresterea accizei la carburant si „electorata”, sustinute de Victor Ponta in negocierile cu FMI.loading...

Adauga un comentariu