Actualitate

Primele declarații ale Șefului Poliției Capitalei în legătură cu accidentul în urmă căruia o fetiță a fost ucisă pe trecerea de pietoni

Publicat: 14 ian. 2022
barbat in uniforma de politist

Șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, face primele declarații cu privire la accidentul în care o fetiță a fost ucisă pe trecerea de pietoni, iar alta a ajuns la spital în stare gravă.

Acesta susține că nu s-a încercat mușamalizarea cazului. Mai mult, Șeful Poliției Capitalei spune că nu s-a justificat viteza pe care o avea polițistul, iar ancheta este încă în desfășurare.

În urma tragicului eveniment produs ieri, polițiștii și procurorul de caz au demarat imediat cercetări.

În urma pobatoriului, s-a dispus astăzi control judiciar pentru 60 de zile.

De asemenea, s-a dispus astăzi retrgerea din funcție a polițistului.

Bogdan Berechet a clarificat și informațiile din spațiul public conform cărora polițistul se afla în misiune.

„Polițiștii se află în misiune atât timp cât se află în timpul programului. Procurorul a spus că nu se află în misiune în sensul că nu era o misiune urgentă. Desfășura activități specifice polițienești. Polițistul nu era într-o misiune specială care să reclame urgența. Nimic din ce facem și spunem nu o poate aduce la față pe Raisa”, a declarat Șeful Poliției Capitalei.

De asemenea, Bogdan Berechet cere tuturor polițiștilor să își respecte jurământul de credință.

„Dumnezeu să o odihnească în pace pe Raisa şi doresc însănătoşire grabnică celeilalte fetiţe.

Poliţiştii, împreună cu procurorul de caz, au demarat imediat cercetări, pentru clarificarea cât mai rapidă a situaţiei şi a dispune măsurile legale. A fost dispusă măsura controlului judiciar timp de 60 de zile. Conform statutului poliţistului, în calitate de şef al Poliţiei Capitalei am decis retragerea de pe funcţie şi punerea la dispoziţie a lucrătorului”, a declarat Bogdan Berechet.

 

Comentarii
  • Cu permis de Anglia, cu 6 luni scolarizare, cine stie daca si cand a dat testare pentru conducerea autoturismelor unitatii si tu vii si spui doar ca le ceri politistilor sa respecte juramantul????????? Este cu capul acest individ??? Asta e mesajul lui??? Nu spune ca pregatirea profesionala este total deficitara, ca s-au angajat foarte multe pile, ca poate el ca si multi altii sunt politic pusi, etc, etc. A ajuns in ultimii 5-6 ani un sistem foarte, foarte bolnav.

Adauga un comentariu