News Flash:

Primele fonduri structurale de la Uniunea Europeana

10 August 2007
888 Vizualizari | 0 Comentarii
• Uniunea Europeana a aprobat transferul sumelor de bani necesari pentru ca beneficiarii publici sa poata incepe elaborarea proiectelor tehnice, ce intra in cadrul cheltuielilor eligibile si a studiilor de fezabilitate


Uniunea Europeana a aprobat transferul avansului de 2 la suta din Fondul European pentru Dezvoltare Rurala (FEDR) pentru Programul Operational Regional (POR), in valoarea totala de 4,4 miliarde Euro. In acest moment, exista deja un numar de 99 proiecte de investitii publice, finantabile prin POR 2007-2013, dintre care pentru Axa 2, "Imbunatatirea infrastructurii de transport regional si local", sunt in pregatire 54 de proiecte. Documentatia tehnica a acestor proiecte, pregatita pana la data de 6 august 2007, este reprezentata de 50 studii de fezabilitate si 27 de proiecte tehnice, iar valoarea este de 738 milioane Euro.

"Aceste 99 de proiecte propuse sunt din listele de rezerva ale fondurilor Phare. Banii au venit de la Uniune ca urmare a concretizarii situatiei fondurilor europene. Acestia pot fi redirectionati spre elaborarea proiectelor tehnice, ce intra in categoria cheltuielilor eligibile. Proiectele concrete vor putea fi depuse dupa ce vor fi finalizate criteriile de selectie", a declarat Anuta Iuga, purtatorul de cuvant al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Prima sedinta a Comitetului de Monitorizare al POR (CMPOR) este programata pentru data de 16 august 2007, atunci cand vor fi analizate si aprobate criteriile de selectie a proiectelor finantabile din Axa 2 si Axa 3 din POR. Tot atunci va fi analizata si aprobata strategia de Asistenta tehnica si vor fi aprobate alocarile financiare pe regiuni de dezvoltare. Lansarea procedurilor pentru depunerea de proiecte pe Axa 2 va avea loc in a doua parte a lunii august, dupa ce vor fi aprobate criteriile de selectie de catre CMPOR. Pentru celelalte axe prioritare, Comitetul de Monitorizare a POR va aproba criteriile de selectie in partea a doua a lunii septembrie, dupa clarificarea tuturor aspectelor privind schemele de ajutor de stat.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013530 (s)