Arte vizuale

Primele fotografii medicale din Romania, intr-o expozitie la Noptile Albe a Galeriilor

Publicat: 22 sept. 2016

O serie de imagini de la prima auto-operatie de hernie din lume (chirurg dr. Alexandru Tzaicu), precum si fotografii medicale vechi (1890 – 1910) realizate de Nestor Heck, „fotograful lui Mihai Eminescu„, vor putea fi vazute in premiera in cadrul unei expozitii la Haart Studio.

Potrivit unui comunicat transmis joi AGERPRES, vernisajul expozitiei „Medicina in fotografia de secol XIX”, care va avea loc vineri, 30 septembrie, la ora 19,00, face parte din programul Noptii Albe a Galeriilor 2016 si este organizat de platforma Fotografiemedicala.ro, impreuna cu Asociatia SMART MED.

Fotografiile semnate de Nestor Heck, precum si alte cateva imagini care prezinta pacienti si patologii au fost salvate, ingrijite si arhivate de dr. Richard Constantinescu, coordonator al Fototecii medicinei romanesti si cadru didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi.

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 14 octombrie in str. Vasile Lascar, nr. 63, Bucuresti.

Cu ocazia Noptii Albe a Galeriilor — 30 septembrie, programul de vizitare va fi cuprins intre orele 19,00 si 03,00, iar in celelalte zile expozitia va putea fi vazuta intre orele 10,00 si 20,00, cu o programare prealabila printr-un e-mail trimis la adresa office@smart-med.ro.loading...

Adauga un comentariu