National

Primele imagini de la locul prabusirii avionului – FOTO

Publicat: 21 ian. 2014

Locul in care s-a prabusit avionul pilotat de Adrian Iovan (55 de ani), ce se indrepta cu o echipa de medici spre Oradea, arata ca dupa razboi. Aparatul de zbor a ramas prins intre copaci, in mijlocul Muntilor Apuseni.

Primele imagini cu avionul de tip Britten Norman 2 (BN 2) au fost facute publice de Marius Pop, de la Off Road Transilvania, care impreuna cu altii membri ai clubului au participat la cautari si la salvarea victimelor.

Timp de sase ore, Pop si colegii sai au incercat, alaturi de personalul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, sa ajunga la locul tragediei, prin zapada, frig si salbaticie.

Citeste si: BREAKING NEWS – Pilotul ADRIAN IOVAN A MURIT in accidentul aviatic din judetul Cluj

Marius Pop a povestit ce a gasit in zona respectiva.

„Am mers cu sapte masini de teren si am ajuns la un kilometru de locul unde s-a prabusit avionul. Localnicii au adus victimele la masinile noastre, iar noi le-am transportat pana la locul unde sunt ambulantele. Am mers prin padure pe drumuri forestiere neumblate. Se pot auzi lupii. Zapada este foarte mare in zona. Acum am urcat tot echipamentul pentru descarcerarea pilotului Iovan”, a spus el, citat stiridecluj.ro.

Reprezentantul Salvamont Bihor, Mircea Petrescu, a relatat contextul in care s-a produs accidentul aviatic, dupa cum i-a povestit una dintre victime.

„Avionul incepuse sa piarda din inaltime pentru ca se depusese gheata pe aripi. Au coborat sub plafonul de ceata si in momentul in care au iesit din plafonul de ceata au vazut varful de brad. Nu au mai putut face nimic deoarece avionul s-a izbit de brad si a cazut in padure”, a spus Petrescu.

Citeste si: Salvamontistii au descoperit locul accidentului aviatic din zona Belis: Situatia e disperata

Avionul cu opt locuri efectua o cursa speciala Oradea – Bucuresti in momentul in care s-a prabusit in judetul Cluj, pe raza localitatii Fantanele. Pilotul Adrian Iovan si copilotul Razvan Petrescu transportau o echipa medicala care prelevase un ficat necesar unui transplant.

În urma accidentului, Adrian Iovan si o studenta rezidenta au murit inainte ca echipele de salvare sa mai poata face ceva. Copilotul se afla in stare grava, cu picioarele rupte. Ceilalti patru pasageri erau, de asemenea, in viata, dar epuizati dupa cele sase ore petrecute in frig.

Citeste si: Avion medical prabusit: 7 victime. Pilotul era Adrian Iovanloading...

Adauga un comentariu