Boli si tratamente

Primele indicii ca o femeie are cancer la san

Publicat: 18 iul. 2014
7
Cancerul la san produce numeroase schimbari in corpul tau, dar sunt si unele semnale externe care ar trebui sa te trimita la medic. Nodulii sunt cel mai cunoscut simptom al cancerului la san. Desi pot fi simtiti, de obicei, doar la atingere, in unele situatii pot fi atat de mari, incat sunt vizibili cu ochiul liber. Un nodul modifica aspectul, forma si marimea sanului.

Vezi si: Alaptarea reduce riscul cancerului de san
 

Schimbari la nivelul mameloanelor
Cancerul la san cauzeaza si schimbari la nivelul mameloanelor. Potrivit Breastcancer.org, aceste modificari presupun aparitia mamelonului inversat (mamelonul este in interiorul sanului, nu in exterior), roseata si intarirea pielii in jurul sfarcului, mamelon scuamos.
In cazul aparitiei cancerului la san, apar modificari pe toata pielea pieptului, care capata aspectul de coaja de portocala. Pielea nu mai este neteda, putand deveni chiar scuamoasa si rosie, scrie unica.ro. Aceasta boala cumplita provoaca multe modificari in interiorul sanului. Tumorile duc la modificarea marimii si formei sanilor, care afecteaza modul in care pielea se intinde pe piept.

Vezi si: Ce boli grave poti preveni daca mananci nuci si alune
 

Daca ai oricare dintre simptomele de mai sus,mergi imediat la un specialist. Detectarea timpurile a cancerului la san este esentiala pentru tratarea cu succes a bolii. Chiar daca ai fost supusa, recent, unei mamografii, daca observi modificari la nivelul mameloanelor orialte semne externe, trebuie sa ceri sfatul medicului. Nedescoperit la timp, cancerul la san provoaca decesul.
Adauga un comentariu