Actualitate

Primele masuri in conflictul numirilor de la Guvern! Va fi transat de Curtea Constitutionala a Romaniei

Publicat: 20 nov. 2018
1

Eugen Nicolicea, parlamentar PSD, sustine ca PSD analizeaza posibilitatea de a sesiza CCR privind refuzul presedintelui de a revoca doi membri ai Guvernului.

"Posibilitatea refuzului la numire o singura data a fost transata de CCR, in timp ce posibilitatea refuzului la revocare nu exista in nicio decizie a CCR si nu exista niciun precedent. (..) O incurcatura bine facuta. domnul presedinte a vorbit de faptul ca a tinut cont de propunerea guvernului, dar nu a tinut cont. Doamna premier a facut niste propuneri si e evident ca in aceasta situatie, cel putin la revocari, nu cred ca exista o situatie, nu am inteles ce motiv poate sa evoce. Analizam posibilitatea sesizarii, exista si situatia sa accepti si sa faci alte propuneri. incurcatura cea mare la revocare", a declarat Eugen Nicolicea.

Presedintele Romaniei a acceptat o parte dintre propunerile PSD, insa a refuzat revocarea lui Paul Stanescu si a lui Lucian Sova si, totodata, inlocuirea lui cu Ilan Laufer si Olguta Vasilescu.
Intr-o alta ordine de idei, va aducem aminte faptul ca, presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a refuzat numirea in functia de vicepremier pe Ilan Laufer, dar si pe functia de ministru al Transporturilor pe Lia Olguta Vasilescu. Cel mai probabil, presedintele ar putea fi considerat un antisemit, tinand cont ca Ilan Laufer este evreu. Mai multe detalii aici==>  Dovada de antisemitism? Klaus Iohannis l-a refuzat, fara motiv, pe Ilan Laufer!

Adauga un comentariu