Actualitate

Primele rezultate ale referendumului din Scotia

Publicat: 18 sept. 2014
1
Conform primelor exit poll-uri, prezentate de The Guardian, 53% dintre scotieni au votat pentru mentinerea Scotiei in Marea Britanie si 47 % pentru independenta
Scotia decide azi daca va deveni independenta sau daca va ramane in componenta Marii Britanii, in cadrul unui referendum a carui miza a generat o dezbatere politica in randul celor pasionati de istoria sa. Birourile de vot s-au deschis, joi dimineata, la ora 07.00 (09.00 ora Romaniei) pentru referendumul pe tema independentei Scotiei, un plebiscit istoric care ar putea conduce la destramarea Marii Britanii si la formarea unei noi tari in Europa.
Scotia, in cazul unei victorii a taberei care sustine independenta in referendumul de joi, se va alatura unei lungi liste de state care s-au eliberat de britanici, relateaza site-ul american Global Post, care prezinta o harta cu toate statele care au facut parte din Imperiu.

Citeste si:Scotienii voteaza astazi pentru INDEPENDENTA. UE se teme de CONTAGIUNE

 
Comentarii
  • De ce manipulati?
    textul in engleza in The Guardian e „Final poll puts yes on 47%, no on 53%, as Scotland votes over independence”. Este vorba despre ultimele sondaje de opinie si nu, dupa cum spuneati, „primele exit pool-uri”!

Adauga un comentariu