La psiholog

Primele semne ale depresiei, boala care duce la moarte

Publicat: 24 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primele semne ale depresiei boala care duce la moarte
Primele semne ale depresiei

Primele semne ale depresiei. Știți care este cauza numărul unu a dizabilității in lume? Dacă te-ai gândit la depresie, ai înțeles.

Statisticile sunt îngrijorătoare, dar această patologie psihologică rămâne destul de tabu, iar ajutorul psihosocial și terapeutic nu este întotdeauna oferit persoanelor care suferă de aceasta. Este important să rețineți că depresia nu este o fază care trece de la sine, moralul scăzut, tristețea sau dezamăgirea. Este o boală reală care nu trebuie minimalizată.

Primele semne ale depresiei

Se poate manifesta prin episoade de depresie severă, tulburări depresive recurente sau chiar o stare de spirit persistentă, așa cum este analizată de imaginile clinice pe subiect.

Simptomele depresiei nu apar neapărat imediat, deoarece răspunsul la abuzul emoțional și fizic este diferit în funcție de individ. În general se face o distincție între simptomele fizice și cele psihologice. Suntem întotdeauna mai conștienți de primele, în special de afecțiunile apetitului, decât de cele din urmă.

Iată o listă non-exhaustivă a tulburărilor prin care medicii sunt interesați să diagnostice o stare depresivă:

Tulburări de somn
Tulburări de apetit (pierderea poftei de mâncare și a greutății sau, în schimb, creșterea apetitului și creșterea în greutate)
Durere fizică bruscă, somatică și fără cauză
Oboseala, lipsa de energie, lipsa de energie și retardarea psihomotorie
Lipsa de viata și pierderea sentimentelor
Senzație de tristețe, de goliciune
Pierderea stimei de sine
Alterarea temporalității
Sentiment de inferioritate
Insuficiență cognitivă, inclusiv concentrație
Lipsa de interes
Sentimentele de vinovăție și rușine
Izolarea (și alte sentimente similare)
Anxietate (și alte sentimente similare)
Lipsa dorinței sexuale, tulburări de libido
Lipsa perspectivei și dificultatea de a se vedea pe sine în mod pozitiv
Gânduri suicidare

Unele dintre aceste simptome pot apărea rapid sau dimpotrivă apar după câteva săptămâni sau chiar luni. Simptomele psihologice pot părea tranzitorii, ceea ce înseamnă că mulți pacienți nu merg la clinică.

Persoana cu depresie se poate simți, de asemenea, singură atunci când se confruntă cu ceea ce cred că este un simplu disconfort. Lipsa de sprijin din partea rudelor, judecățile de valoare sau chiar negarea nu fac decât să împingă pacientul într-o stare dificilă.

Suferința și stresul pe care le generează depresia nu sunt întotdeauna bine înțelese de societate, ceea ce nu vede această boală ca o tulburare mentală gravă care necesită tratament și urmărire. Dificultatea de a percepe simptomele combinate cu un sentiment de rușine, vinovăție și singurătate înseamnă că pacientul nu îndrăznește adesea să-și exprime tristețea și incapacitatea sa de a se îmbunătăți.

Adauga un comentariu