Secretele istoriei

Primele TEORII ALE COMPLOTULUI! cu privire la atentatul de la Paris

Publicat: 09 ian. 2015
3

Publicatia „L’Express” a prezentat cateva dintre aceste teorii ale complotului:

Oglinzile retrovizoare de la masina:

Unii observatori au afirmat, bazandu-se pe imagini, ca vehiculul Citroen pe care l-au folosit teroristii miercuri nu este cel care a fost gasit pe strada Meaux la cateva ore dupa masacru. Au adus ca argument faptul ca oglinzile retrovizoare, albe in momentul atacului, ar fi devenit ulterior negre.

Explicatia data de cei de la L’Express este foarte simpla: este vorba de oglinzi retrovizoare cromate. In functie de expunerea la lumina, ele stralucesc mai mult sau mai putin.

Vezi si Cine e, de fapt, in spatele atacului de la Paris?

Politistul mort, un fals:

Imaginile in care un politist trantit la pamant este executat cu sange rece de unul dintre teroristi circula pe Internet de miercuri dupa-amiaza. Un fals, scena nu este credibila, spun unii. Argument: nu este vizibila nicio picatura de sange, iar corpul politistului nu ramane inert.

Realitatea: Agentul Ahmed Merabel a murit, intr-adevar in timpul serviciului, asa cum au observat zeci de internauti. „Daca nu se vede sangele in aceasta filmare nu inseamna ca nu este adevarat”.

Vezi si Mesajul DUR al lui MIRCEA CARTARESCU, cu privire la atentatul de la CHARLIE HEBDO

Carte de identitate pierduta
:

Un alt fapt care ii agaseaza pe sceptici: cum se face ca un terorist care si-a pregatit minutios atentatul isi uita cartea de identitate intr-un vehicul? Unii vad aici un scenariu prost.

Sa fie vorba doar de o greseala pare prea simplu. Chiar si anchetatorii au fost surprinsi de diferenta dintre siguranta si profesionalismul de care dau dovada teroristii in timpul atacului de la Charlie Hebdo, asa cum au fost surprinsi in alte imagini video, si aceasta greseala de incepator.

Teza ca teroristii au lasat voluntar cartea de identitate, altfel spus ca ar fi creat o pista falsa, este contrazisa de prelevarile de ADN din masina, care corespund profilului genetic al suspectilor.

Adauga un comentariu