Sport

Primele tinte ale iesenilor si posturile deficitare la Poli Iasi dupa numirea lui Mihai Teja antrenor

Publicat: 11 iun. 2019
1

Imediat dupa ce antrenorul Mihai Teja a semnat contractul cu Poli Iasi, oficialii clubului din Copou si noul tehnician au început sa creioneze lista cu posibilele achizitii ale verii. În conditiile în care din lotul vechi au ramas în Copou foarte putini jucatori, iesenii sunt nevoiti sa aduca peste 12 jucatori noi, dupa cum a declarat si antrenorul Mihai Teja la conferinta de presa de luni, în care a fost prezentat oficial. Cu exceptia postului de portar, bine acoperit în acest moment, oficialii Politehnicii vor sa completeze lotul cu jucatori în fiecare compartiment.

"Posturile deficitare sunt cele de fundas central, fundas dreapta, mijlocas central, mijlocasi laterali ambele benzi si atacant. Trebuie sa completam lotul în cel mai scurt timp, dar nu ne grabim, pentru ca avem nevoie de calitate. Vor fi si jucatori români, dar si straini", a declarat presedintele executiv Adrian Ambrosie.
Conform unor surse, iesenii s-au orientat pe piata interna spre cele doua echipe care au retrogradat în liga secunda, Concordia Chiajna si Dunarea Calarasi.

Jucatorii aflati pe lista oficialilor lui Poli sunt, printre altii, Nicolas Gorobsov, Andrei Marc si Cristian Albu de la Concordia Chiajna, iar de la Dunarea Calarasi sunt vizati Steliano Filip si Gabriel Enache.
Presedintele lui Poli Iasi spune ca, dupa instalarea antrenorului, prioritatile sunt definitivarea departamentului de scouting si completarea lotului de jucatori.

"În momentul de fata, urmatoarea prioritate a mea este sa definitivez componenta departamentului de scouting din cadrul clubului, care sa colaboreze cu antrenorul si sa ia jucatorii cei mai potriviti pe profilul echipei si al tehnicianului. Antrenorul va solicita jucatorii departamentului de scouting, acesta va tria jucatorii doriti, îi va propune antrenorului, iar împreuna vor decide din punct de vedere sportiv. Apoi, daca antrenorul si cei de la scouting decid ca jucatorul trebuie transferat, vom discuta detaliile financiare", a precizat Adrian Ambrosie.

Deocamdata este cert ca din departament vor face parte team-managerul Marius Onofras, fostul secund al lui Flavius Stoican, Adrian Kerezsy si prof. Nucu Antohi, directorul scolii de antrenori CRSSE, cel care se va ocupa de viitoarea academie a clubului.

Mihai Teja nu a anuntat la conferinta de presa de luni componenta staffului sau, dar cert este ca va veni în Copou împreuna cu un antrenor secund, foarte probabil Costel Pana, un preparator fizic si un metodist. Antrenor cu portarii va fi ieseanul Benone Dohot, cel care a facut parte din stafful lui Flavius Stoican.

Adauga un comentariu