Actualitate

Primii 100 de militari americani au sosit în România. Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut anunțul – VIDEO

Publicat: 08 feb. 2022
minstrul Apărării Vasile Dîncu la o conferință de presă
Au ajuns în România primii militari americani. Ministrul Vasile Dîncu susține că se pregătesc venirea celorlalte trupe

Marți, 8 februarie 2022, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a transmis faptul că primii 100 de soldați americani au sosit pe teritoriul României. Discutăm despre o sută de specialiști care pregătesc venirea celorlalte trupe.

„Suntem pregătiți de multă vreme, din perspectivă logistică. Este vorba și de pregătiri specifice care se fac. În acest moment, americanii au sosit, ca să spunem așa, au venit deja pentru pregătiri peste 100 de soldați americani, specialiști, care pregătesc această încartiruire viitoare a trupelor, deci au sosit deja în România”, a declarat marți vasile Dîncu.

100 de soldați americani au sosit în România. Ce spune ministrul Apărării

Ministrul Vasile Dîncu a ținut să adauge pe lângă vestea sosirii celor 100 de militari că alături de specialiștii români în logistică, americanii se vor ocupă în perioada imediat următoare de pregătirea sosirii în țară a celorlalte trupe.

„Asta înseamnă că nu va dura mult până vor veni și restul trupelor”, a afirmat Vasile Dîncu.

Reamintim faptul că Administraţia Biden a hotărât săptămâna trecută transferul a circa 1.000 de militari americani din Germania în România, în cadrul măsurilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO, pe fondul crizei dintre Rusia şi Ucraina.

Statele Unite ale Americii au început procedurile de desfăşurare a 3.000 de militari în România şi Polonia săptămâna trecută pentru a-i linişti pe aliaţi, în timp ce Germania a anunţat că ia în calcul să sporească desfăşurarea militară existentă în Lituania, aminteşte Reuters.

Ministrul Vasile Dîncu, despre avanposturile militare

De asemenea, ministrul Apărării, Vasile Dîncu a transmis, marţi, informații despre verificarea adăposturilor de război din România, în contextul existenței conflictului de la graniţa cu Ucraina. Oficialul a declarat că în prezent suntem pregătiţi pentru absolut orice situaţie şi că a purtat o serie de discuții cu Ministerul de Interne, iar aceste inspecţii se fac an de an.

Interpelat dacă a dispus o verificare a adăposturilor de război din ţara noastră, Ministrul Apărării a declarat că, împreună cu MAI, a discutat şi această inspecţie se face în mod regulat, în fiecare an.

”Există un anumit calendar pentru această inspecţie”, a arătat el.

”Cele mai multe cred că aparţin de Ministerul de Interne”, a mai precizat Vasile Dîncu, referindu-se la cele de protecţie civilă, pentru situaţii de criză, cataclisme.

”Din perspectiva noastră, a celor care sunt în domeniul Apărării, acest lucru s-a făcut, în ultimii ani, foarte serios şi ştim exact, suntem pregătiţi pentru orice situaţie”, a mai afirmat Vasile Dîncu.

Ministrul Vasile Dîncu a fost infectat cu coronavirus

Reamintim faptul că la începutul lunii februarie ministrul Vasile Dîncu a fost diagnosticat cu coronavirus. Starea acestuia de sănătate a fost una bună, iar anunţul a fost făcut pe reţeaua de socializare Facebook. De precizat că oficialul a fost infectat de două ori de la debutul pandemiei.

De asemenea, Dîncu a anunţat atunci că nu renunţă la atribuţiile regăsite în fişa postului, ci şi-a continuat activitatea de acasă, renunţând astfel doar la întâlnirile față în faţă.

Astfel, pe lângă cei 100 de militari americani care au sosit în România, în perioada imediat următoare vor mai ajunge alți 900. Demersurile dedicate apărării în zona estică a Europei au fost făcute în contextul în care tensiunile rămân ridicate, din cauza acumulării de trupe ruse de la graniță cu Ucraina.
Adauga un comentariu