Sport

Primii fotbaliști care vor veni la FCSB la finalul sezonului! Ce planuri au „roș-albaștrii”

Publicat: 19 mai 2021
Ianis Stoica, Ovidiu Horșia și Cristian Dumitru
Ianis Stoica, Ovidiu Horșia și Cristian Dumitru vor veni la FCSB la finalul sezonului

FCSB se pregătește să încheie un nou sezon fără titlu câștigat, ceea ce poate deveni un fapt încă din această rundă, dacă CFR Cluj va câștiga în deplasarea de la Botoșani.
Gigi Becali a început deja să pregătească strategia pentru fereastra de mercato din vară, însă până la perfectarea unor transferuri propriu-zise, trei jucători se vor alătura lotului la startul pregătirilor pentru stagiunea viitoare: Ianis Stoica, Ovidiu Horșia și Cristian Dumitru, care vor reveni după împrumuturi.

Primii trei fotbaliști care vor veni la FCSB la finalul sezonului

Ianis Stoica, mijlocaș de bandă de 18 ani, a fost împrumutat în această stagiune în Liga 2, la CSM Slatina, formație care a retrogradat. Deși echipa nu a avut rezultatele dorite, Ianis Stoica nu a lăsat o impresie negativă.
Fotbalistul care aparține de FCSB a evoluat în 24 de jocuri și a reușit șapte goluri și cinci pase decisive. Ianis Stoica este cel mai tânăr debutant din istoria clubului „roș-albastru”, evoluând în premieră la FCSB în octombrie 2017, la doar 14 ani, 10 luni și 23 de zile, într-o partidă cu Sănătatea Cluj din Cupa României, în care a și marcat.
Deși nu a evoluat rău în Liga 2, Ianis Stoica are, totuși, șanse mici de a fi păstrat în lotul primei echipe de la FCSB, pentru el urmând, foate probabil, un nou împrumut.

Ovidiu Horșia nu a reușit să fie un jucător decisiv la Gaz Metan

Ovidiu Horșia, al doilea fotbalist care va ajunge la baza din Berceni la finele sezonului, vine după un an în care a jucat sub formă de împrumut în Liga 1, la Gaz Metan Mediaș. Mijlocașul de bandă dreaptă de 22 de ani, deja un jucător obișnuit cu prima divizie, unde a jucat inclusiv pentru FCSB, dar și în tricoul celor de la Poli Iași, a bifat 23 de apariții pentru medieșeni în actuala campanie, reușind două goluri și trei assist-uri.
Ovidiu Horșia nu a reușit să fie un jucător decisiv pentru Gaz Metan, dar șansele sale să rămână la FCSB din vară sunt mari datorită regulii U21. Mijlocașul de bandă este născut pe 30 octombrie 2000, astfel că va fi eligibil și din stagiunea viitoare, când cei doi jucători impuși trebuie să fie născuți după 1 ianuarie 2000.

Cristi Dumitru, evoluții consistente la FC Argeș

Cristi Dumitru a început acest sezon la FCSB, însă în august a fost cedat, sub formă de împrumut, la Academica Clinceni, unde, totuși, nu a primit multe șanse de a demonstra, astfel că „roș-albaștrii” l-au rechemat, însă nu pentru a-l folosi, ci pentru a-i găsi o echipă unde să poată juca mai mult.

Acea echipă a fost FC Argeș, care a schimbat conducerea tehnică în ianuarie și, cu Mihai Ianovschi și Andrei Prepeliță pe bancă și Jean Vlădoiu în poziție de conducere, a fost una dintre revelațiile părții a doua a campionatului, salvându-se fără emoții de la retrogradarea la care în toamnă părea condamnată.
Cristi Dumitru a fost unul dintre fotbaliștii care au contribuit la rezultatele bune ale piteștenilor din acest an, fotbalistul care poate juca atât atacant central, cât și în banda stângă, unde pare a da cel mai bun randament, bifând 23 de apariții pentru FC Argeș, trei goluri și un assist.

FCSB mizează pe atacantul Cristian Dumitru

Datorită evoluțiilor bune de la Pitești, Cristi Dumitru are șanse bune să rămână la FCSB, fiind soluție și pentru regula U21. Atacantul s-ar putea lupta pentru un loc în prima echipă, care a suferit mult în acest sezon la capitolul soluții venite de pe banca de rezerve în a doua parte a meciului, însă este și parte din planul Academiei FCSB, care vrea să lanseze o grupă de elită, în care Cristi Dumitru ar fi unul dintre vârfurile de generație.
11 meciuri, 3 goluri și 2 assist-uri are Cristi Dumitru la prima echipă a FCSB-ului

Doi alți jucători pe care FCSB i-a cedat sub formă de împrumut în acest sezon sunt portarul Răzvan Ducan, la Mioveni, și Ștefan Cană, ajuns la Iași, care au șanse minime să beneficieze în sezonul următor de șanse la clubul „roș-albastru”.
Alături de fotbaliștii reveniți după împrumuturi care vor fi și păstrați în lot, Gigi Becali a anunțat că FCSB se va întări în vară și cu cel puțin un stoper și un atacant central.

Adauga un comentariu