National

Primii raniti din Muntenegru au sosit in tara – Un accident ingreuneaza transportarea lor la spitale

Publicat: 25 iun. 2013

Traficul se desfasoara cu dificultate, la aceasta ora, in localitatea Otopeni, pe ambele sensuri de circulatie. Daca drumul nu va fi eliberat complet la timp, ambulantele care urmeaza sa transporte primii 11 raniti in accidentul din Muntenegru nu vor avea pe unde sa treaca. UPDATE. Primul avion cu cei 11 raniti grav a aterizat pe Baza Aeriana 90, Otopeni, la ora 17:51. Ranitii vor fi repartzati in patru spitale din Capitala.

Doua masini s-au tamponat, marti, pe DN1. In urma accidentului, o persoana a ramas incarcerata intr-un autoturism. Dupa interventia unei echipaj de descarcerare, aceasta a fost transportata la spital, cu un elicopter SMURD.

Potrivit MEDIAFAX, accidentul ar fi fost provocat de un autocar care a lovit, din spate, un autoturism de teren.

Daca drumul nu va fi eliberat complet la timp, ambulantele care ar urma sa treaca prin zona, care transporta ranitii din accidentul din Muntenegru, nu vor putea inainta. In prezent, traficul in zona se defasoara cu dificultate.

Cei 29 de turisti romani, raniti in tragicul accident produs duminica, in Muntenegru, vor ajunge rand pe rand, in aceasta seara, in tara. Supravegheati in permanenta de 13 medici si 14 asistenti medicali, acestia sunt adusi cu doua aeronave ale Ministerului Apararii Nationale. Mai intai ajung cei in stare grava, apoi cei stabilizati si, ulterior, vor fi repatriate si trupurile neinsufletite ale celor 18 turisti.
Primii 11 raniti au ajuns in tara

Prima aeronava, cu 11 raniti, a ajuns in tara la ora 17:51 si a aterizat pe Baza 90 Otopeni.

Dintre ranitii adusi, sase vor fi transportati la Spitalul Floreasca, patru – la Spitalul Universitar, unul la Spitalul Elias si unul la Spitalul Bagdasar-Arseni, acesta avand fractura la coloana. La Elias va fi dusa romanca neimplicata in accidentul cu autocarul.

A doua aeronava, cu persoanele ranite aflate in stare stabila, este asteptata sa aterizeze in tara la ora 20:00.

Ulterior, vor fi repatriate si trupurile neinsufletite ale celor 18 turisti.loading...

Adauga un comentariu