Local

Primul caz de coronavirus la Aeroportul Internaţional Iaşi. Un angajat de la securitate, testat pozitiv cu Covid-19

Publicat: 31 iul. 2020
Primul caz de coronavirus la Aeroportul Internaţional Iaşi. Un angajat de la securitate, testat pozitiv cu Covid-19
Primul caz de Covid-19 la Aeroportul Internațional Iași

Vineri, 31 iulie 2020, a fost testat pozitiv un angajat din cadrul departamentului de securitate de la Aeroportul Internaţional Iaşi. Directorul aerogării ieşene a confirmat faptul că a fost înregistrat primul caz de Covid-19 în cadrul companiei administrată de acesta.

Primul caz de Covid-19 la Aeroportul Internațional Iași

Angajatul de la securitate care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus a intrat în contact direct cu nu mai puțin de 22 de persoane. În momentul de față s-a demarat o anchetă epidemiologică cu ajutorul Direcției de Sănătate Publică Iași la Aeroportul Internațional Iași. Cătălin Bulgariu a declarat că persoana s-a infectat în familie.

„A fost primul caz de Covid-19 la Aeroportul Iaşi, o persoană care a fost infectată în familie. Astăzi facem ancheta epidemiologica împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Iaşi şi să vedem care sunt urmările. Este o persoană care lucrează în departamentul de securitate al Aeroportului Iaşi. S-a făcut lista contactilor direcţi, sunt 22 de persoane pe această listă.”, a declarat Cătălin Bulgariu, direct Aeroport Iaşi.

Centrul APIA a fost închis din cauza virusului SARS-COV-2

Instituția a fost închisă timp de mai multe zile, perioadă în care s-a desfășurat ancheta epidemiologică și decontaminarea sediului. Activitatea centrului local al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură a fost reluată zilele trecute.

La centrul local APIA Vlădeni, din județul Iași, patru din cei șase angajați au fost testaţi pozitiv la COVID-19, iar instituția a fost închisă pemtru circa 14 zile. În momentul de fată, doi dintre cei depistați pozitiv se află internați în unitatea spitalicească, iar ceilalți doi au fost externați recent.

Centrul Local Vlădeni a fost redeschis luni, pe data de 27 iulie, în momentul în care s-a terminat perioada de izolare a celorlalți doi angajați care au primit rezultat negativ la test.

„În momentul în care a fost semnalat, pe 12.07.2020, un angajat testat pozitiv cu virusul COVID-19, Centrul Local Vlădeni a fost închis, atribuțiile acestuia fiind preluate de către celelalte Centre locale, activitatea desfășurându-se în continuare. (…) În perioada în care Centrul local a fost închis, s-a realizat decontaminarea acestuia.”, au transmis reprezentanții Centrului Județean APIA Iași.

În cadrul APIA Centrul județean Iași funcționează nu mai puţin de opt Centre locale cărora le sunt arondate localitățile din județ, respectiv Iași, Scânteia, Hârlău, Pașcani, Țibănești, Târgu Frumos, Vlădeni și Răducăneni.

Angajații CTP Iași, băgați în izolare după ce a fost depistat un focar de COVID-19

Angajații CTP Iași din cadrul TESA au fost băgați în izolare după ce a fost depistat un focar de COVID-19 în cadrul instituției, iar 11 salariați au fost depistați pozitiv. „I-am izolat pe angajați pentru că avem această posibilitate și în fiecare după-amiază dezinfectăm cu soluții speciale și cu lămpi cu UV”, a declarat directorul Cristian Stoica

Angajații CTP Iași  din cadrul personalului TESA au fost băgați în izolare după ce a fost depistat un focar de COVID-19 în cadrul instituției. Nu mai puțin de unsprezece angajați au fost depistați pozitiv cu virusul Sars-CoV-2 în urma unor teste de rutină, iar conducerea CTP Iași a dispus de urgență măsuri pentru limitarea raspândirii virusului, iar activitatea din birouri a fost reorganizată.  Testele au fost efectuate în cursul acestei săptămâni, iar directorul general al CTP Iași a decis să se ia măsuri urgente pentru a preveni răspăndirea virusului.

„Conform informațiilor pe care le avem la acest moment, 11 angajați din rândul personalului TESA au contractat virusul Sars-CoV-2. Am testat toți angajații și urmează să vedem rezultatele finale ale testelor, iar DSP să ne comunice situația. Deocamdată i-am izolat pe angajați pentru că avem astfel de posibilități și în fiecare după-amiază dezinfectăm cu soluții chimice speciale și cu lămpi cu UV”, a explicat Cristian Stoica, directorul general al CTP Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu