Eveniment-Social

Primul Creative Business Lab, deschis la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Publicat: 18 oct. 2021
Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor de la Universitatea
Astăzi, Consiliul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor Iași a aprobat propunerea creșterii taxelor de școlarizare cu sume cuprinse între 1.000 (pentru studenții de la licență) și 1.500 lei (pentru studenții de la master)

S-a lansat primul Creative Business Lab din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Inaugurarea proiectului s-a făcut în prezența prof. univ. dr. Mihaela Onofrei – prorector și a prof. univ. dr. Teodora Roman – decan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, a reprezentanților companiilor partenere, precum și a unui număr limitat de profesori și studenți

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași, prin Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA), a lansat primul Creative Business Lab din cadrul instituției, un proiect realizat cu suportul mediului de afaceri ieșean. Inaugurarea proiectului a avut loc în prezența prof. univ. dr. Mihaela Onofrei – prorector și a prof. univ. dr. Teodora Roman – decan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, a reprezentanților companiilor partenere, precum și a unui număr limitat de profesori și studenți, pentru a respecta restricțiile impuse de situația pandemică. Acesta a fost realizat prin contribuția financiară și implicarea a patru companii: Amazon Development Center, Canopy, Iulius și Hindawi.

Dedicat studenților și profesorilor din cadrul FEAA, laboratorul B618 (corp B, et. 3) a fost transformat într-un spațiu modern și dotat la standarde actuale, prin contribuția financiară și implicarea a patru companii: Amazon Development Center, Canopy, Iulius și Hindawi. Proiectul a fost gândit pentru a facilita integrarea de activități creative în procesul educațional și se dorește a fi o invitație la o strânsă colaborare între mediul academic și cel privat, urmând a fi utilizat atât pentru cursuri și seminarii, cât și pentru workshopuri și evenimente susținute de companiile fondatoare, precum și de alți actori ai mediului de afaceri.

Pe lângă un spațiu inovativ și prietenos, laboratorul pune la dispoziția profesorilor și studenților material didactic pentru metodologii

Conceptul arhitectural a fost realizat de echipa Mora.architects pornind de la șase concepte dezvoltate de echipe mixte studenți, profesori și absolvenți în cadrul unui workshop de Design Thinking pentru inovarea spațiilor educaționale organizat de lect. dr. Patricea Bertea. Pe lângă un spațiu inovativ și prietenos, laboratorul pune la dispoziția profesorilor și studenților material didactic pentru metodologii precum Lego Serious Play și Design Thinking, cunoscute și utilizate în mediul corporate pentru susținerea procesului de inovație. Proiectul B618 – Creative Business Lab este și beneficiar al primei biblioteci de Neuroștiință și Business, prin parteneriatul încheiat de FEAA cu Mind Architect.

UAIC derulează seria de traininguri on-line menite să deschidă drumul spre o carieră

Pe de altă parte, în perioada 18 – 28 octombrie 2021, Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră, Inserție Profesională și Alumni organizează în mod gratuit pentru studenții de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași seria de traininguri on-line meniteb să deschidă drumul spre o carieră și să ajute la adaptarea mai bună la situațiile noi din viața de student.

„Dă start dezvoltării tale alături de Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră, Inserție Profesională și Alumni și pornește în aventura descoperirii punctelor tale tari”, arată cei de la UAIC.

Adauga un comentariu