Calatorii

Primul drum asfaltat intre judetele Bistrita-Nasaud si Maramures, inaugurat in 2018. „Pana acum ne-am unit pe jos”

Publicat: 20 nov. 2018
9

In anul centenarului, autoritatile din judetul Bistrita Nasaud si Maramures au inaugurat “Drumul Unirii” – un drum care face legatura intre cele doua judete.

Cei 46 de km de asfalt au fost sarbatoriti de autoritati si localnici cu o petrecere in adevaratul sens al cuvantului – cu mancare, dansatori si muzica populara.

Drumul Unirii – asa cum a fost numit de autoritati – a fost inaugurat in ropote de aplauze. Cei care vor sa ajunga din judetul Bistrita-Nasaud in Maramures pot urma acum drumul care incepe in localitatea Uriu din Bistrita si se termina in localitatea Suciu de Sus, din Maramures.

Inainte sa fie asfaltat drumul era aproape impracticabil, asa ca oamenii trebuiau sa ocoleasca prin judetul Cluj ca sa ajunga din Bistrita Nasaud in Maramures.

Cu bani de la guvern si din fonduri proprii, Consiliul judetean Bistrita Nasaud a investit 10,5 milioane de euro pentru asfaltarea a 40 de kilometri, in timp ce consiliul judetean Maramures a reusit sa contribuie doar cu 6 – de la limita judetului pana in prima localitate. Valoarea investitiei a fost de 3 milioane de lei.

Emil Radu Moldovan, presedintele consiliului judetean Bistrita Nasaud: ”Inseamna un lucru de suflet foarte important, unirea cu fratii nostril din Maramures si inseamna dezvoltare pentru comunitatile de pe valea Ilusuei si colegii din Maramures si o scurtare cu zeci de kilometri buni pana in Targu Lapus.”

Asadar, un motiv de sarbatoare pentru localnicii. In straie populare s-au adunat la limita dintre judete pentru a se bucura impreuna.

“Sarbatorim drumul asta si centenarul, 100 de ani ca asa trebuie. Ne unim ca ne-am unit pana acum pe jos mergand, dar de acum…”, spune un localnic.

Adauga un comentariu