Razboi în Ucraina

Primul grup de 100 de persoane a părăsit combinatul siderurgic Azovstal de la Mariupol, anunță Volodimir Zelenski

Publicat: 01 mai 2022
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut o scurtă declarație duminică după-amiază, pentru a anunța că evacuarea oțelăriei Azovstal din Mariupol este în curs de desfășurare

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că evacuarea uzinei Azovstal din Mariupol este în curs de desfășurare. Președintele ucrainean a confirmat că primul grup de „aproximativ 100 de persoane” se îndreaptă „spre zona controlată”. Refugiații vor ajunge luni în Zaporojia, a adăugat Zelenski.

„Recunoscători echipei noastre! Acum ei, împreună cu ONU, lucrează la evacuarea altor civili de la centrală”, a precizat Volodimir Zelenski.

Și Comitetul Internațional al Crucii Roșii a confirmat că este în curs de desfășurare un proces de evacuare a civililor din Mariupol.

„CICR confirmă că o operațiune de trecere în siguranță este în curs de desfășurare, în coordonare cu ONU și cu părțile implicate în conflict. Convoiul de evacuare a civililor a început pe 29 aprilie, a parcurs aproximativ 230 de kilometri și a ajuns la uzina din Mariupol sâmbătă dimineața, ora locală. CICR insistă asupra faptului că niciun detaliu nu poate fi împărtășit până când situația nu o va permite, deoarece ar putea pune serios în pericol siguranța civililor și a convoiului. Autoritățile locale relevante comunică cu civilii cu privire la detaliile practice”, a declarat un purtător de cuvânt de la Crucea Roșie.

De câteva săptămâni, soldați și civili din Mariupol se ascund de bombardamentele rusești în combinatul siderurgic Azovstal.

Uzina de oțel Azovstal este una dintre cele mai mari fabrici metalurgice din Europa și este situată într-o zonă industrială care se întinde pe o suprafață de peste 11 kilometri pătrați, cu vedere la Marea Azov.
Adauga un comentariu