Actualitate

Primul lăcaș de cult din România, unde doritorii se pot vaccina împotriva noului coronavirus

Publicat: 21 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Primul lăcaș de cult din România unde doritorii se pot vaccina împotriva noului coronavirus
Procesul de vaccinare anti-COVID a început luni, 21 iunie, în centrul organizat în Biserica Neagră din Brașov. Acesta este primul lăcaș de cult din România care organizează un astfel de eveniment

Procesul de vaccinare anti-COVID a început luni, 21 iunie, în centrul organizat în Biserica Neagră din Brașov. Acesta este primul lăcaș de cult din România care organizează un astfel de eveniment.

DSP Brasov a postat, luni, pe pagina oficială de Facebook, mai multe imagini de la evenimentul organizat la Biserica Neagră.

Zilnic, între orele 10.00 și 19.00, vaccinarea se va face fără programare, la alegere, cu Pfizer sau Johnson&Johnson.

Potrivit Comitetului Național de Vaccinare, „cei care vor veni să se vaccineze, vor putea vizita gratuit Biserica Neagră și vor putea asista, pe parcursul întregii zile, la concerte de orgă susținute de cantori organiști din bisericile brașovene de diferite confesiuni, precum și de studenți ai Facultății de Muzică din cadrul Universității Transilvania”.

Solicitanții sunt imunizați indiferent de cultul din care fac parte.

Primul centru de vaccinare organizat într-un lăcaș de cult a fost într-o catedrală din centrul Angliei. Era vorba despre o impresionantă clădire medivală, situată în Lichfield.

Maraton de vaccinare pe stadion

Pentru susţinerea campaniei de vaccinare statul roman a pus la dispoziţie mai multe locaţii. Unal dintre locaţiile în care oamenii s-au putut vaccina a fost chiar Stadionul Ilie Oana din Ploieşti. Oamenii au fost încântaţi de aceste maratoane aşa că au lăsat treaba de acasă sau iesirele în oraş şi s-au pus la coada la centrele de vaccinare. Toţi roamânii de peste 16 ani se pot imuniza la centrele de imunizare fără a fi nevoie de programare. Cei care doresc să se vaccina o pot face pe site-ul vaccinare-covid.gov.

La maratonul anti-Covid-19 de la Ploieşti care a fost organizat vineri, 14 mai 2021, pe Stadionul „Ilie Oană” , unde s-au imunizat în jur de 3.000 de persoane. Ploieştenii se pot vaccina şi în decursul zilei de astăzi până la ora 20:00. Motto-ul campaniei de imunizare împotriva noului coronavirus este „Start către o viaţă normală”. Cei care se duc pe Stadionul din Ploieşti pentru a se vaccina, vor primi doza creată de către cei de la Pifzer BioNTech. La faţa locului poliestenii trebuie să prezinte doar actul de indentitate şi să completeze un formular.

Un alt maraton de vaccinare a avut loc în cea zi

În acel wekeend au avut loc maratoane de vaccinare în mai multe zone ale ţării, printre acestea numărându-se Iaşi, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş. Maratonul din Târgu Mureş a fost cel mai de succes în acel wekeend înregistrând un număr de peste 5.000 de persoane şi-au administrat serul împotriva Covid-19 în doar 48 de ore.

„Este vorba de interesul populaţiei aici, nu ne interesează niciun fel de apartenenţă politică, de conotaţie politică a acestei acţiuni, sănătatea publică, cum îi spune şi numele, trebuie să beneficieze întreaga populaţie, întreaga comunitate şi comunitatea mureşenilor se pare că a înţeles acest lucru foarte bine şi a utilizat aceste servicii de vaccinare”, le-a spus Alexandru Rafila jurnaliștilor.

Maraton de vaccinare la Iaşi

În judeţul Iaşi este al doilea weekend la rând în care se organizează maratone de vaccinare. La maratoanele de imunizare împotriva Covid-19 din municipiul Iaşi s-au vaccinat peste 3.000 de persoane cu serul Pfizer. Activitatea se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popă”.

La maratonul de vaccinare anti-Covid-19, organizat pentru persoanele trecute de 16 ani, a început pe data 16 mai 2021, la ora 16:00 şi se va încheia luni, 17 mai 2021, ora 08:00. În acest maraton sunt implicaţi în jur de 1.000 de medici, asistenţi medicali, studenţi şi personal administrativ.

Adauga un comentariu