Carte

Primul manual EROTIC al omenirii. Adevarul despre KAMA SUTRA

Publicat: 14 mart. 2013
3
”Secretele erotice din Kama Sutra”-dupa cum suna majoritatea prezentarilor fara dubiu in ceea ce priveste ”continutul”, sunt practicate pe tot cuprinsul globului.
Toata lumea a auzit vorbindu-se despre Kama Sutra- considerata, in general, o carte mitica a erotismului.Se spune ca in secolul 21 nu exista om care sa nu fi auzit de aceasta carte si care sa nu fi practicat macar cinci dintre pozitiile enumerate in paginile acestei carti. Dar majoritatea omenirii uita, nu stie, sau trece cu vederea faptul ca celebra carte nu este nicidecum un ”prospect” pentru aspirina saracului…
De unde vine Kama Sutra? Si, mai ales, ce este cu adevarat?
Si-a marcat aparitia in Benares, intre secolele I si al IV-lea dupa Hristos, cand inteleptul si marele Shari Vatsyayana a luat decizia de a alcatui un alfabet al sexului, insiruind pe paginile cartii ce vedea si practica alaturi de compatriotii sai, tot ce se putea indentifica cu sexul.
Astfel a aparut renumitul ghid in detaliu al sexului, numit Kama Sutra, cartea fiind de fapt dedicata zeitei dragostei si a pasiunii. Prin urmare, aceasta culegere indiana era, la origine, destinata aristocratiei si curtezanelor. Acest tratat tradus in limbile europene in secolul al XIX-lea cuprinde de fapt, conform specialistilor sfaturi pentru o viata de cuplu armonioasa.
Fara limite
Termenul “kamasutra” provine din sanscrita: Kama desemnand zeul iubirii carnale, in timp ce Sutra semnifica “aforisme”. Kama Sutra este mai exact un vechi text de origine indiana, considerat in modernitate cea mai ampla si complexa lucrare despre dragoste din istoria literaturii sanscrite. Kama Sutra este perceputa ca o filosofie a vietii in general, care stabileste echilibrul intre spirit si trup, fiind redata astfel de catre concep?ia hindusa veche. Cartea este des  asociata cu tratatele de sexologie, care se bazeaza insa tot pe conceptiile relevate din timpuri stravechi.
Desi poate suna dezamagitor de metaforic pentru unii, specialistii care incearca sa explice adevaratul inteles al cartii tin sa sublinieze: Kama Sutra inseamna pasiune. Este vorba despre un tratat pe care majoritatea omenirii l-a asimilat facil, fiind de fapt vorba despre ceva complex: o viziune controversata asupra senzualitatii fara limite, bazata pe ”demonstratia” ca sexul poate fi considerat una dintre cele mai rafinate arte.
Culmile erotismului
Formata din sapte capitole, Kamasutra nu abordeaza pozitiile sexuale decat in prima parte, contrar parerilor generale. 
”Ceea ce nu intelege lumea este ca aceasta opera, de fapt primul manual de sex al lumii, nu este despre cum sa devii un…contorsionist al sexului, ci despre cum sa atingi culmile erotismului!”, spun mai multi cercetatori indieni. Celelalte sase capitole sunt consacrate casatoriei, dorintei, raporturilor barbati-femei. Sunt vizate si excitatia, dimensiunea organului sexual, fanteziile, orgasmul si relatiile amoroase… 
”Problematicile sexuale sunt tratate aici intr-o tonalitate libera si lipsita de prejudecati. De altfel, cartea explica faptul ca barbatul nu trebuie sa se multumeasca cu actul sexual in sine, ci trebuie sa stapaneasca arta mangaierilor, a sarutului, a muscaturilor si chiar a zgarieturilor!”.
Orgasm fara efort
In zilele noastre notiunea de Kama Sutra este asociata instinctiv cu pozitiile sexuale. ”Ceea ce este doar partial corect”, subliniaza atat unii dintre expertii occidentali, cat mai ales cei din India. Kama Sutra a fost obiectul multor comentarii, reunite in opere consacrate, in mod special, unor detalii legate de pozitiile sexuale. La origine, peste douazeci de pozitii, ilustrate cu miniaturi, au fost inventariate in acest manual. Unele dintre ele, relativ simplu de executat, au devenit clasice, mai ales “misionarul”, “Andromaca”, “ogarul”, “69” sau “linguritele”. Altele, dupa cum spun specialistii, sunt mai acrobatice. 
”Sunt cel putin cateva pozitii in care poti face sex si in care orgasmul poate fi atins fara prea mult efort…Pozitii comode, care relaxeaza si ajuta la obtinerea unui orgasm rapid si de proportii. Cum ar fi, spre exemplu, pozitia elefantul, care desi are la baza modalitatea de imperechere a elefantilor, dupa cum si numele o spune, poate fi totusi foarte gratioasa”…
Atlas al organismului feminin
Multi cercetatori indieni au studiat Kama Sutra fara sa o separe de celelalte domenii ale vietii: Dharma – obligatii etice, religioase si Artha- castigul bunurilor materiale. In ciuda puritanismului colonistilor englezi, cei mai multi indieni considera Kama Sutra ca fiind sfanta. In trecut, cunoasterea acestei carti era transmisa de la femeile experimentate la cele tinere. In plus, o femeie trebuia sa fie priceputa la alte 64 lucruri! Incluzand mai multe forme de arta, machiaj, arhitectura, dulgherie, scrima, lupta intre cocosi, vrajitorie si ghicit viitorul! Ca un fapt iesit din comun, in cel de-al doilea mileniu inaintea lui Hristos, autori indieni pictau un atlas al organismului feminin, cu zonele sale erogene, definind pana si ciclul lunar al femeilor! 
India are cea mai bogata traditie in ”literatura erotica experta”-dupa cum a fost denumit acest gen. 
”Acest lucru se afla in contradictie cu credinta europeana conform careia corpul si mintea sunt separate”, subliniaza cercetatorii indieni.
”Indienii considera ca mintea si corpul sunt ingredientele unui intreg ideal si nu au cum sa fie in contradictie. Kama Sutra este la fel de necesara precum mancarea pentru sanatatea si starea noastra de bine”…

sursa:evz.ro 

Adauga un comentariu