National

Primul ministru Justin Trudeau revendică victoria în alegerile din Canada, dar nu poate forma majoritatea în Guvern

Publicat: 21 sept. 2021
Justin_Trudeau prim ministrul din Canada
Justin_Trudeau a câștigat alegerile din Canada dar nu poate forma de unul singur Guvernul

Partidul liberal al primului ministru Justin Trudeau din Montreal va forma următorul guvern al Canadei în urma unor alegeri generale puternic contestate împotriva rivalului conservator Erin O’Toole. Partidul premierului a câștigat alegerile dar nu poate singur să formeze Guvernul.

Cu toate acestea, Trudeau nu a reușit să obțină cele 170 de locuri necesare pentru a forma un guvern majoritar. Elections Canada li-a dat pe liberali câștigători de 157 de locuri în comparație cu cele 122 de locuri ale conservatorilor, aproape 95% din sondajele din toată țara raportând.

Un partid separatist a intrat în Parlamentul Canadei, după victoria prim ministrului Justin Trudeau

Restul locurilor din următorul Parlament vor fi deținute de Noul Partid Democrat, înclinat spre stânga, și de partidul separatist din Quebec, Bloc Quebecois.

„Ne trimiteți înapoi la muncă cu un mandat clar pentru a trece Canada prin această pandemie și către zilele mai strălucitoare. Prieteni, exact asta suntem gata să facem”, le-a spus Trudeau susținătorilor din Montreal marți.

„Ceea ce am văzut în această seară este că milioane de canadieni au ales un plan progresiv. Unii au vorbit despre diviziune, dar nu asta văd. Nu asta am văzut în ultimele săptămâni din toată țara”.

Justin Trudeau a convocat alegerile rapide la jumătatea lunii august, la doar doi ani de la guvernarea minorității sale, pariat că ar putea valorifica modul în care a gestionat pandemia pentru a câștiga o majoritate.

Însă sondajele favorabile odată pentru Trudeau și liberalii săi au inversat rapid cursul, O’Toole al Partidului Conservator luptându-se într-o legătură statistică, conform sondajelor naționale de urmărire din ultimele zile.

Care au fost principalele teme abordate în alegerile din Canada

Covid-19, schimbările climatice, accesibilitatea locuințelor și controlul armelor au reprezentat toate problemele majore ale alegătorilor – dar o durere de cap pentru Trudeau este că puțini canadieni au văzut necesitatea acestor alegeri.

Un expert politic a declarat pentru CNN că organizarea unor alegeri rapide în timpul verii în timpul unei pandemii mondiale a supărat mulți alegători care nu pot identifica o problemă convingătoare de „urnă” pentru a justifica angajamentul.

O’Toole a încercat să valorifice percepția că Trudeau, fiul unui fost prim-ministru canadian, este un elitist politic clasic liberal, care este mai interesat de propria ambiție politică care conduce țara.

 

Sophie Gregoire Trudeau, soţia premierului canadian Justin Trudeau a avut COVID-19

În urmă cu doar un an, soția premierului Justin Trudeau a avut COVID-19. Sophie Gregoire Trudeau a anunțat faptul că a trecut prin boală și că s-a vindecat.

Trecem prin momente dificile. Știu că nu este ușor să fii singur. Suntem ființe care au nevoie unii de alții pentru a crește, inclusiv eu! Dar toată această distanță fizică necesară pentru a ne proteja în acest moment ar trebui să ne încurajeze să creăm mai multă apropiere emoțională. Trebuie să ne ajutăm reciproc și să folosim rețelele sociale pentru a menține o bună comunicare între noi și pentru a ne aprofunda relațiile. Cred cu tărie că știința și compasiunea ne vor ajuta să trecem prin această criză”, a scris soţia premierului canadian Justin Trudeau în 2020.

Pe de altă parte, incă de la începutul accederii pe cea mai înaltă poziţie din Guvernul din Canada, Justin Trudeau a fost subiectul unor reportaje incendiare. Multe persoane au remarcat faptul că premierul este un personaj sexy, în spațiul massmedia apărând fotografii cu propriul bust.

Adauga un comentariu