Local

Primul pacient al Spitalului de Boli Infecțioase Iași care a refuzat internarea deși este infectat cu coronavirus

Publicat: 18 iul. 2020
spitalul de boli infectioase iasi
spitalul de boli infectioase iasi

În cursul zilei de ieri, 17 iulie 2020, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a fost testat pozitiv cu coronavirus un bărbat în vârstă de 70 de ani. Acesta a primit rezultatul testului în momentul în care se afla acasă. A refuzat să revină la spital. Conform prof. dr. Diana Cimpoesu, pacientul a afirmat că va sta izolat la domiciliu, cunoaște toate riscurile la care se supune și va suna la ambulanță în cazul în care starea sa se va înrăutăți.

„Pentru prima data de la începutul pandemiei, ieri, unul dintre pacientii prezentati în UPU care are test pozitiv SARS-CoV-2 nu a acceptat să revină la spital. Bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost anunţat telefonic că testul a ieşit pozitiv. Acesta în schimb a declarat că, pe moment temporizează să sune la ambulanţă, pentru că se simte mult mai bine. A afirmat că ştie toate riscurile la care se supune şi va sta izolat la domiciliu împreună cu soţia. Tot el a mai spus că va suna la ambulanţă dacă starea se inrăutăţeste”, a declarat Diana Cimpoeşu.

Activități demarate de autoritățile ieșene pentru a combate răspândirea coronavirusului

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 a fost transmise de Direcția de Sănătate Publică Iași miercuri, 15 iulie 2020.

Acțiuni pentru combaterea răspândirii coronavirusului, la Iași

Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Publică, până astăzi, 15 iulie 2020, pe teritoriul județului Iași au fost confirmate 1.094 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 10 cazuri în plus față de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 947 au fost externate (cu 3 persoane externate în plus față de ziua precedentă). În ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

Misiuni instituționale în județul Iași

ISU a efectuat 16 misiuni, din care: 5 misiuni de transport către unități spitalicești, 7 misiuni de decontaminare biologică și 4 alte misiuni.

IPJ a efectuat 98 misiuni specifice. IJJ a efectuat 34 misiuni specifice. ITPF a efectuat o misiune.

Serviciul de Ambulanță Județean a executat 96 misiuni, din care: 38 misiuni de transport către unități spitalicești, 11 misiuni de transport probe biologice, 41 misiuni de decontaminare biologică și 6 alte misiuni.

MApN a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 15 militari și un mijloc auto. DSP a efectuat 60 misiuni, din care: 15 misiuni de transport probe biologice și 45 alte misiuni specifice (controale pentru verificare măsuri protecție, machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Comentarii
Adauga un comentariu