Eveniment-Social

Primul targ de stagii de practica destinat studentilor UAIC

Publicat: 11 oct. 2018

Peste 100 de oferte de stagii din partea companiilor iesene vor fi disponibile la primul targ dedicat practicii studentilor Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din IasiTargul de Stagii de Practica va avea loc marti, 16 octombrie, pe Sala Pasilor Pierduti, intre orele 10.00 si 15.00.

In Universitate, vor fi prezente peste 20 de companii, institutii si ONG-uri ce le vor oferi studentilor posibilitatea sa faca practica in cadrul diverselor departamente. Ofertele la care vor avea acces studentii vor acoperi majoritatea domeniilor de studiu din Universitate – servicii, financiar, IT, comunicare, stiinte, psihologie, litere etc. La standuri va fi prezent cate un reprezentat din partea angajatorului pentru a oferi informatii legate de stagiile de practica disponibile, iar studentii interesati vor fi rugati sa depuna o copie a CV-ului. 
Pe 16 octombrie, vor fi disponibile peste 100 de stagii de practica, tinta organizatorilor fiind ca la sfarsitul zilei cel putin 50 de studenti sa isi fi gasit un internship pe domeniul care ii intereseaza. Stagiile vor avea o durata de cel putin 3 saptamani sau 30 de ore cumulate, unii dintre angajatori fiind dispusi sa ofere un loc de practica si pentru un timp mai indelungat. Ele se vor desfasura sub supervizarea atat a unui coordonator din cadrul companiei, cat si a unui profesor din cadrul facultatii din care provine studentul. 

La finalul stagiului de practica, studentii vor avea o imagine mai clara asupra domeniului spre care doreste sa isi concentreze cariera, asupra abilitatilor pe care deja le au, dar mai ales asupra aspectelor pe care vor trebui sa le imbunatateasca pana la absolvire si, de asemenea, vor avea deja o prima experienta profesionala ce va putea fi trecuta in CV si valorizata la viitoarele interviuri de angajare.
„Dorim sa le oferim studentilor o modalitate facila si concreta prin care sa intre in contact cu acele companii de pe piata dispuse sa le ofere studentilor o prima experienta profesionala sub forma unui internship. In momentul de fata, accesul la stagii de practica este lasat in mare parte pe seama studentului si ne-am dori ca, prin acest targ, sa le oferim un cadru formal prin care sa se informeze cu privire la oportunitatile disponibile”, a declarat Silviu Tita, coordonatorul targului.

Targul de stagii este organizat de catre Serviciul pentru Studenti si Absolventi al Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”. Serviciul este dedicat dezvoltarii profesionale si personale a studentilor, organizand evenimente de cariera, ateliere si activitati extra-curriculare, parteneriate cu mediul public si privat si oferind consiliere individuala tuturor studentilor care au nevoie de o directie definita mai clar. 
Evenimentul face parte dintr-o suita de activitati dedicate carierei, finantate de Ministerul Educatiei Nationale prin proiectul „Pasaport pentru angajabilitate”. Proiectul isi propune implementarea unor modele britanice si finlandeze cu privire la integrarea studentilor pe piata muncii. In cadrul proiectului, s-au organizat si ateliere dedicate angajarii si sesiuni de consiliere pentru cariera individuale.loading...

Adauga un comentariu