Actualitate

Primul tronson de autostradă din Moldova, dat în trafic – FOTO

Publicat: 02 dec. 2020
Prima autostradă din Moldova
Președintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Ludovic Orban și Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, au anunțat astăzi, 2 decembrie 2020, darea în trafic a unui nou tronson al Variantei Ocolitoare Bacău. Este vorba despre Obiectul 1 al obiectivului amintit, în lungime totală de 20,3 km, din care 16,2 km în regim de autostradă, ce face legătura între localitățile Nicolae Bălcescu și Bogdan Vodă, ocolind municipiul Bacău prin partea de Est.
„Menționăm că tronsonul amintit este parte a Autostrăzii A7, Bacău – Pașcani – Siret, reprezentând totodată și primul în regim de autostradă din regiunea Moldovei. Totodată, este al doilea tronson dat în trafic din cele trei componente ale Variantei Ocolitoare Bacău, după cel de legătură între DN 2 și DN 11. Cu acest obiectiv finalizat, gradul total de execuție pentru contractul Variantei Ocolitoare Bacău se apropie de 90 la sută.
Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat pe 8 martie 2019, acestea fiind executate de asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Contractul prevede proiectarea și execuția a 30,8 km de drum național, durata prevăzută fiind de 36 de luni, cu o perioadă de garanție de 84 de luni de la data recepționării lucrărilor. Precizăm că darea în trafic propriu-zisă a primului tronson de autostradă din Moldova este preconizată pentru astăzi, 2 decembrie, ora 16:00, constructorul, de comun acord cu beneficiarul și cu organele de Poliție, menținând o restricție temporară de 90 km/oră”, a transmis DRDP Iași.

Președintele României, Klaus Iohannis, a inaugurat primul tronson de autostradă din Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban participă, miercuri, 2 decembrie, la o inaugurare cu iz electoral. Cei doi vor participa la deschiderea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

„Îmi face mare plăcere să particip la inaugurarea acestui drum care este centura Bacăului. Este o lucrare extrem de importantă pentru oamenii locului. Lucrurile au o importanță dincolo de impactul local. Această bucată de autostradă este primul tronson din Moldova care vine să arate determinarea noastră de a dezvolta infrastructura din Moldova. Moldova a lăsată de pesediști în urmă. Am venit să dovedim că ne pasă de Moldova! Aici se vede foarte clar ce a însemnat o guvernare pesedistă inutilă. Nu-i laud pe liberali, ci arăt cum stau lucrurile. Acest Guvern a realizat lucrurile promise. Acest tronson a fost finalizat cu un an înainte de termen. Avem antreprenori români foarte performanți. “, a declarat Klaus Iohannis, la inaugurarea tronsonului de Autostradă A7 – varianta ocolitoare Bacău.

„Am putut să constatăm că în ultimele săptămâni numărul de persoane infectate a scăzut semnificativ. Scăderea se poate constata în toată Europa. Am luat măsurile juste și noi și restul Europei. Am decis ca la sfârșitul acestei săptămâni să fie redeschise piețele!“, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Comentarii
  • In 30 de ani s-a „reusit” constructia a 15 km de drum. In urma cu 40 de ani se construiau avioane si masini speciale, pollidin si cutii de viteze. Azi un ciot si cam atat in moldova cu m mic si nimic in iasi.

Adauga un comentariu