National

Prin anuntarea candidaturii in cursa pentru Cotroceni, Petre Roman incearca sa recupereze imaginea PD

Publicat: 19 aug. 1999
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:4935;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Anuntarea candidaturii pentru alegerile prezidentiale a presedintelui PD Petre Roman a fost privita cu neincredere de catre liderii politici ieseni. Acestia au apreciat ca lansarea liderului PD in astfel de demersuri confirma de fapt scaderea alarmanta a cotei de popularitate a formatiunii pe care o reprezinta.

„Petre Roman este constient ca nu va cistiga alegerile” crede deputatul liberal Adrian Mogos

„Era de prevazut graba cu care Petre Roman si-a anuntat intentia de a candida la alegerile prezidentiale. Este insa constient ca nu va cistiga ceea ce i-a propus. Nu vreau sa fiu malitios dar electoratul este centrat pe un anumit tip de lider” a declarat deputatul liberal Adrian Mogos. Parlamentarul liberal considera ca intentia lui Petre Roman este un element de tactica politica prin intermediul caruia PD si-ar putea creste cota de popularitate. Adrian Mogos si-a sustinut punctul de vedere reamintind ca Petre Roman a apelat la aceeasi manevra si inaintea alegerilor din 1996.

„Struto-camila lui Petre Roman i-a pierdut impactul la public” a conchis dr. Vasile Astarastoae, vicepresedintele UFD

„Anuntarea candidaturii cu peste un an inaintea alegerilor este o actiune riscanta. In acest fel se procedeaza doar in situatii de exceptie. Anuntarea candidaturii lui Petre Roman este o urmare directa a decolorarii imaginii PD si a diminuarii importantei sale electorale. Este o actiune de propaganda electorala riscanta pentru candidat deoarece struto-camila lui Petre Roman i-a pierdut impactul la public. PD continua sa ramina captiv unor interese clientelare. O campanie bazata pe imagine si nu pe continut este hazardata iar sloganele de genul nu-i mai gasesc rostul” a subliniat dr. Vasile Astarastoae.

„In ultima vreme PD trage tare” a replicat deputatul PDSR Traian Dobre

„Anuntarea candidaturii nu comporta ceva deosebit. Conteaza numarul de voturi. PD va avea un sufragiu pe masura politicii pe care a facut-o. Caracteristic pentru PD este faptul ca in ultima vreme trage tare” a remarcat deputatul PDSR Traian Dobre.

Adauga un comentariu