Frumusete

Principala cauza a aparitiei premature a parului alb

Publicat: 24 mart. 2017
7
Parul alb la tineri apare din mai multe motive, iar principalul este… genetica. Alte cauze ar fi si lipsa anumitor vitamine din organism, fumatul, lipsa unei diete adecvate. Principalul motiv pentru care apare albirea prematura a parului ramana insa genetica. Cu alte cuvinte, exista mai multe sanse ca parul alb sa apara la adolescentii ai caror parinti au avut fire albe de par la vârste fragede.
Vitaminele si mineralele din organism, în special vitamina B12, zincul si cuprul, sunt responsabile pentru hranirea corespunzatoarea a parului, dându-i acestuia culoarea sa naturala. Deficienta acestor vitamine si minerale afecteaza culoarea parului. De asemenea, trebuie sa ai grija la nivelul vitaminelor C si E din corpul tau, deoarece si acesta poate duce la albirea prematura.
Fumatul este un alt factor responsabil pentru aparitia parului alb la tineri. Fumatul reprezinta sursa de dezvoltare a radicalilor liberi în organismul fumatorului, iar acesti radicali liberi provoaca stresul oxidativ. Dieta, mai ales cea care contine alimente procesate si junk food, duce la cresterea stresului oxidativ si accelereaza îmbatrânirea, ducând la pierderea culorii firelor de par.
Adauga un comentariu