Actualitate

Principele Nicolae, ambasador oficial al festivalului Rocanotherworld

Publicat: 21 iun. 2018
1

Principele Nicolae (Nicholas Michael de Roumanie Medford-Mills), nepotul fostului rege Mihai I, vine la Iasi intre 22-24 iunie 2018, in calitate de ambasador oficial al festivalului caritabil de muzica, arta si gastronomie Rocanotherworld, organizat in memoria ieseanului Ioan Dan Niculescu.

Rocanotherworld este un festival caritabil de muzica, arta si gastronomie debutat in iunie 2016 in memoria unui tanar iesean, Ioan Dan Niculescu, zis si „Roca". Un om aparte, designer, calator, DJ, gurmand, antreprenor si deschizator de suflete, Roca a plecat dintre noi la doar 37 de ani. A lasat insa in urma, prin prietenii sai, valorile care definesc festivalul: curiozitatea, curajul de a fi diferit si inima de a fi pentru altii.

De la un mic eveniment comemorativ in 2016, festivalul a crescut in 2017 la 25,000 de participanti, 60 de artisti si trei locatii. Toate veniturile din urma evenimentului au fost donate catre Casa Share (un ONG dedicat familiilor nevoiase) si padocurilor de animale din Iasi.

Citeste si: Patricia Butucel, directorul unui important festival caritabil vine la BZI LIVE. Festivalul Rocanotherworld este unul dintre cele mai mari evenimente din aceasta vara

Principele Nicolae a crescut in Marea Britanie, Elvetia si Sudan, si-a facut studiile la Holloway Royal College, specializandu-se in management. Ulterior, a lucrat in multe tari din Africa, antrenand trupele de rafting ale Armatei Britanice. Din 2008 a devenit din ce in ce mai activ in viata publica din Romania, sustinand organizatii de mediu, organizand evenimente caritabile (turul ciclist "Cartile copilariei pe bicicleta"). Din ianuarie 2018, Principele Nicolae s-a mutat in Romania cu familia sa, co-fondand o societate caritabila de educatie.

Contactat acum cateva luni, Principele Nicolae a fost de acord sa sustina cauzele si misiunea festivalului, promovand cel mai important crez al lui Ioan Dan Niculescu: "Ce faci pentru tine, iei cu tine. Ce faci pentru altii insa, ramane!". 

Intre 22–24 iunie 2018, a treia editie a Rocanotherworld aduce in Iasi peste 60 de artisti si DJ romani si internationali, workshopuri, instalatii de arta, street food, activitati caritabile si recreative. Printre artisti se numara Am Fost La Munte Si Mi-a Placut, Argatu' & Mos Martin, Bodark, Byron, Chasing I, Denorm, Domino, E.M.I.L., Eyedrops, Exit Empire (Cehia), Jurjak, Moonlight Breakfast, Nava Mama, Noua ani lumina, Neuronspoiler (UK), PIXELS, Suie Paparude, (Rep.Moldova), Toulouse Lautrec, The Amsterdams, Urma, We Singing Colors si multi altii. Donatiile din 2018 vor fi directionate catre HALA FiX, cel mai mare teatru independent din tara, si catre un fond pentru proiecte si artisti independenti.

Adauga un comentariu