Actualitate

Principesa Maria a Romaniei s-a intalnit la Iasi cu cele mai bune Patrule de Reciclare – UPDATE FOTO,VIDEO

Publicat: 12 ian. 2016
UPDATE 17:40 – Patrula de Reciclare, program national de educatie de mediu, continua pentru al patrulea an in Iasi. Alteta Sa Regala, Principesa Maria a Romaniei, alaturi de primarul interimar Mihai Chirica si inspectorul scolar general Camelia Gavrila s-au aflat astazi, 12 ianuarie 2016, la Scoala Gimnaziala „Titu Maiorescu” din Iasi, pentru o scurta intalnire cu tinerii membri ai Patrulei de Reciclare infiintate la nivelul unitatii scolare, la initiativa Casei Regale a Romaniei. Pana acum, aproape 100 de gradinite, scoli si licee din judetul si municipiul Iasi au devenit centre de educatie, informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) pe parcursul editiilor anterioare ale programului.
„Iasul a fost mereu foarte activ in program – este printre judetele cu cele mai multe unitati de invatamant inscrise in cadrul fiecarei editii la care a participat. In editia actuala sunt inscrise 23 de unitati scolare. Copiii, tinerii si dascalii ieseni si-au convins comunitatile sa trimita la reciclare peste 20.000 Kg DEEE, numai in anul 2015. Primaria ieseana este un partener constant al acestor actiuni ecologiste si de protectie a mediului si vreau sa multumesc public Casei Regale a Romaniei, Altetei Sale Regale Principesa Maria, in special, pentru implicarea directa in astfel de manifestari”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.
 

STIRE INITIALA – Astazi, 12 ianuarie, de la ora 15:00, la Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu din Iasi a avut loc un eveniment special, in cadrul caruia Alteta Sa Regala, Principesa Maria a Romaniei, s-a intalnit cu Patrulele de Reciclare din Iasi, premiate la editia 2014 – 2015 a programului national de educatie de mediu. Au participat Patrula Scolii Gimnaziale Titu Maiorescu din Iasi, coordonata de profesorul Marlena Dabija, premiata pentru „Cea mai mare cantitate de baterii colectata in judetul Iasi” si Patrula Scolii Gimnaziale Glodenii Gandului, coordonata de profesorul Cristina Simion si premiata pentru „Cea mai activa Patrula din judet”.

Patrula de Reciclare a prezentat si un bilant al editiilor derulate la nivel national, precum si specificul activitatilor. Patrula de Reciclare a prezentat si un bilant al editiilor derulate la nivel national, precum si specificul activitatilor. In cele patru editii, Patrula a depasit 

1.300.000 kilograme DEEE colectate, 70.000 de elevi au fost implicati, la actiuni au participat 1.800 de profesori coordonatori si 2.000.000 de oameni au fost informati. In urma actiunilor, Patrula a adunat 39.000 de fani activi pe Facebook, a creat brosuri educative special realizate pentru prescolari si elevi si a acordat 305 premii.
In editia 2013 – 2014 au participat toate judetele tarii si municipiul Bucuresti, au fost inscrise peste 1.000 unitati de invatamant si implicati 18.750 agenti activi. Au avut loc sute de actiuni de informare, colectare si au fost lansate numeroase proiecte creative. Au fost colectate 360.000 kilograme DEEE si patru judete au castigat un premiu national. La editia trecuta, 2014 – 2015, au fost înscrise 720 de unitati de învatamânt si peste 15.000 de agenti. Au fost colectate 516.000 kg DEEE si trei judete au câstigat premiile nationale. Cea mai mare cantitate DEEE colectata de o unitate de invatamant a fost de 12.000 kg (Scoala Gimnaziala Izbiceni, editia 2012 – 2013). Bihorul, Covasna, Sibiul si Valcea au castigat cate un premiu national prin eforturile Patrulei (editia 2013 – 2014). La nivel national, cantitatea medie colectata a fost de peste 10 kilograme DEEE/elev.
Adauga un comentariu