Secretele istoriei

Printesa Wilhelmine Carolina de Orania-Nassau

Publicat: 07 ian. 2015
3

Printesa Carolina de Orania si Nassau-Dietz, Printesa de Nassau-Weilburg (Wilhelmine Carolina; 28 februarie 1743, Leeuwarden – 6 mai 1787, Kirchheimbolanden) a fost fiica lui Willem al IV-lea, Print de Orania, Stadtholder al Tarilor de Jos si a sotiei acestuia, Anne, Printesa Regala.

Bunicii materni au fost regele George al II-lea al Marii Britanii si regina Caroline de Ansbach.

Vezi si Printesa Maria Cantacuzino si printul Mihail Cantacuzino: iubire si tradare

Printesa Carolina s-a nascut la Leeuwarden. In 1747, s-a declarat ca pozitia de Stadtholder poate fi mostenita de femei, lucru care a transformat-o pe tanara Printesa Carolina mostenitoarea prezumptiva pentru pozitia de Stadtholder. Totusi, in 1748, parintii ei au avut un mostenitor masculin, Printul Willem; Carolina a devenit a doua in linia de succesiune.

Vezi si Zorka, printesa a Serbiei

Tatal Printesei Carolina a murit in 1751; micul print in varsta de trei ani a devenit Willem al V-lea, Print de Orania iar mama ei regenta. In 1759 mama ei a murit iar Willem avea doar 10 ani. Atunci, bunica paterna a Carolinei, Marie Louise de Hesse-Kassel a fost numita regenta. Printesa Marie-Luise a condus pana in 1765 cand a murit. Willem avea 16 ani dar tot nu era suficient de mare pentru a domni de drept, asa incat Printesa Carolina a fost numita regenta. Ea a domnit pana cand fratele ei a implinit 18 ani.

Adauga un comentariu