Secretele istoriei

Printul Charles a devenit primul membru al familiei regale britanice care viziteaza Cuba

Publicat: 25 mart. 2019

Printul Charles (70 de ani) si sotia sa, Camilla (71 de ani), au ajuns la Havana, duminica (24 martie). Este prima vizita oficiala a familiei regale britanice in Cuba. Vizita istorica a celor doi va dura trei zile, ea facand parte dintr-un tur al Caraibelor.

La doar o ora dupa aterizare, Charles a depus o coroana de flori la monumentul lui Jose Marti, considerat un erou national al Cubei, devenit simbol in lupta de independenta a Cubei impotriva Spaniei, in secolul al XIX-lea. Printul si ducesa au stat in fata memoriului flancati de o garda de onoare, in timp ce trupele militare au interpretat cele doua imnuri nationale, primul a fost cel al Cubei, asa cum era firesc, apoi cel al Marii Britanii, potrivit Daily Mail.  Cupllul regal a facut apoi un tur al muzeului dedicat lui Jose Marti. Curatorul Eva Maria Diaz le-a vorbit despre viata omului politic si despre istoria Havanei. La sfarsit, Charles a tinut sa sublinieze ca Marea Britanie a ocupat la un moment dat orasul, in secolul al XVIII-lea, dar pentru o periada foarte scurta de timp.

„Am invatat multe despre Jose Marti”, a exclamat Charles. Acesta a declarat si ca si-ar dori sa petreaca mai mult timp in Cuba.

„S-ar putea sa va saturati de noi foarte repede”, a glumit printul.

Printul Charles si Camila vor lua masa cu presedintele cubanez

Printul Charles si Camilla urmeaza sa ia masa cu presedintele Cubei, Miguel Diaz-Canel. Apoi, cuplul regal va vizita regiunea coloniala restaurata din Havana si va participa la o parada inedita a masinilor clasice britanice. Aceasta vizita are ca scop sporirea legaturilor comerciale si culturale, dar si influenta politica in Cuba.

Printul Charles si sotia lui vor fi primiti, luni seara (25 martie), la Palatul Prezidential al Revolutiei de catre presedintele Diaz-Canel. La randul sau, presedintele cubanez l-a vizitat pe Charles in noembrie anul trecut, la Londra.loading...

Adauga un comentariu