Stiri si curiozitati

Prințul Paul a fost condamnat la închisoare. Ce sentințe s-au mai dat  în dosarul „Ferma Băneasa”

Publicat: 18 dec. 2020
Printul Paul a fost condamnat in dosarul Ferma Baneasa
Prințul Paul a fost condamnat la închisoare în dosarul "Ferma Băneasa” și a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare cu executare.

Prințul Paul a fost condamnat la închisoare în dosarul „Ferma Băneasa” și a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare cu executare. În același dosar Remus Truică a fost condamnat definitiv joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şapte ani închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa.

Paul al României nu a fost găsit acasă și a fost dat în urmărire internațională.

Prințul Paul a fost condamnat la închisoare

Potrivit declarațiilor oferite de soția sa Lia în fața autorităților, acesta ar fi în Portugalia. Poliția Capitalei a transmis, joi seară, că se demarează procesul de obținere a mandatului european de arestare și urmărire internațională pentru că Paul al României nu a fost găsit acasă.

Judecătorii au trimis Poliției, joi seara, documentele necesare pentru punerea în executare a mandatelor de încarcerare a inculpaților cu sentințe definitive, cu executare, în dosarul Fermei Băneasa. Remus Truică a fost luat de polițiști de acasă și urmează procedurile standard dinaintea încarcerării

Prințul Paul a fost condamnat la închisoare. Ce sentințe s-au mai dat în dosarul „Ferma Băneasa”

Remus Truică a fost condamnat definitiv joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 7 ani închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar prinţul Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani şi patru luni închisoare cu executare.

Tot în același dosar, oamenii de afaceri israelieni Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte 5 ani închisoare cu executare.

Totodată și jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat. Acesta este obligat să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

Fostul primar al comunei Snagov, Apostol Muşat, a primit o condamnare de 4 ani închisoare cu executare, acceaşi pedeapsă primind şi Nicolae Jecu, fost prefect al judeţului Ilfov.

Alte condamnări: Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela – 5 ani, Robert Roşu (avocat) – 5 ani, Niculae Dima – 4 ani, Caterina Popa – 4 ani, Gheorghe Olteanu – 4 ani, Valentin Delcea – 4 ani, toate pedepsele fiind cu executare. Totodată, au fost condamnaţi cu suspendare Dragomira Gheorghiţă, Corina Dicu, Ioan Stoian, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu.

Toate terenurile revin în proprietatea publică a statului

Prințul Paul a fost condamnat la închisoare în dosarul „Ferma Băneasa” și a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare cu executare.Instanţa supremă a admis acţiunea civilă formulată de Ministerul Finanţelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov şi a dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul reintegrării terenului în suprafaţă de 170.924 mp în proprietatea publică a statului, urmând ca partea civilă, în calitate de reprezentant al statului român, să întreprindă toate demersurile necesare în acest sens.

De asemenea, a fost admisă acţiunea civilă formulată de Romsilva şi s-a dispus restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor, în sensul reintegrării mai multor terenuri din Snagov.

Inculpaţii trebuie să plătească în solidar către Romsilva suma de 1.019.285 euro, cu titlu de despăgubiri civile materiale.

Comentarii
  • Cei care au dat aprobarile,, sentintele, ce au primit? Acestia nu au furat nimic doar au reusit sa mituiasca o armata de oameni bine platiti . pusi sa pazeasca averea statului, Acestia au luat dreptul , au avizat, raspunde cineva pentru aceste escrocherii? Niciodata in Romania,

Adauga un comentariu