Stiri Turism

Printul Paul vrea sa obtina Castelul Peles la Judecatoria Sectorului 2. Cum spera sa scape de taxa de timbru de 2 milioane euro

Publicat: 04 ian. 2017
9
Printul Paul al Romaniei isi joaca miercuri ultima carte in incercarea de a obtine parte din Castelul Peles, fosta ferma regala Baneasa si o padure de la Snagov.
  Nepotul regelui Carol al II-lea a deschis un proces de succesiune impotriva Regelui Mihai I, dar trebuie sa plateasca o taxa de timbru uriasa – peste 2 milioane de euro. Corespondentul ProTV Ovidiu Oanta vine cu detalii in direct de la Judecatoria Sectorului 2.
Printul Paul isi pune mari sperante ca Judecatoria Sectorului 2 va deschide oficial succesiunea. In acest proces, deschis de printul Paul impotriva unchiului sau, Regele Mihai I, miza nu sunt doar proprietatile respective, ci si dosarul in care este acuzat de procurorii DNA, alaturi de Remus Truica, ca a dat mita pentru a obtine retrocedarea Fermei Regale Baneasa si a padurii Fundul Sacului din Snagov, potrivit stirileprotv.ro.
Daca va reusi sa convinga instanta de judecata ca poate revendica aceste proprietati in calitate de succesor, va putea folosi acest lucru in dosarul retrocedarilor. Judecatorii i-au pus insa in vedere ca trebuie sa achite taxa de timbru, ce depaseste 2 milioane de euro, dar bunurile printului Paul sunt in acest moment puse sub sechestru, asa incat el a cerut sa fie scutit iar statul sa-i acorde ajutor public judiciar. Cererea a fost respinsa, asa ca acum mizeaza pe alte 2 variante: fie ca instanta sa accepte plata in rate, fie sa fie de acord ca taxa sa fie achitata la finalul procesului. Daca nu va reusi sa ii convinga, procesul se va termina insa chiar inainte sa inceapa.
Adauga un comentariu