Secretele istoriei

Printul Paul vrea sa puna mana pe Padurea Snagov, Castelul Peles, dar si mai multe proprietati de lux

Publicat: 08 dec. 2016
3

Printul Paul al Romaniei ravneste din nou la trei dintre cele mai importante proprietati din Romania: Castelul Peles, ferma regala Baneasa, dar si padurea de la Snagov.

Paradoxal, din cauza celor doua proprietati de langa Bucuresti, Printul Paul ar putea fi condamnat definitiv la inchisoare pentru acuzatii de coruptie. Pana la o sentinta in noul proces, pe care i l-a deschis Regelui Mihai, va trebui sa plateasca o taxa de timbru de peste doua milioane de euro, potrivit stiripesurse.ro.

Printul Paul a anuntat inca de acum 3 ani ca vrea o parte din averea bunicului sau. Intre proprietatile revendicate se numara inclusiv Castelul Peles, atribuit de statul roman fostului suveran. In paralel, se va lupta cu fostul europarlamentar Sebastian Bodu, care ii contesta dreptul de a purta numele de ”Al Romaniei”.

Pe lista proprietatilor din care pretinde o cota parte, Printul Paul a insirat 30. Pentru asta e obligat sa achite o taxa de timbru de peste doua milioane de euro. In prezent, sustine ca trebuie sa se imprumute, cata vreme conturile i-au fost blocate de procurorii anticoruptie pentru acuzatiile de cumparare de influenta si spalare de bani. A sperat sa fie scutit, insa judecatorii l-au avertizat ca daca nu achita suma pierde procesul inainte de a incepe.

Adauga un comentariu