Mozaic muzical

Priscilla Presley are 75 de ani, dar e de nerecunoscut. Imaginile cu ea sunt greu de privit

Publicat: 13 iun. 2019

Elvis Presley este, fara indoiala, una dintre cele mai reprezentative figuri din istoria culturii pop. Adesea supranumit „Regele Rock & Rollului”, look-ul legendar al artistului, precum si hiturile sale sunt instant recunoscute de catre oricine.

La doar 42 de ani, in 1977, solistul s-a stins din viata din cauza unui atac de cord provocat de medicamentele prescrise pe care le consuma abuziv. Asa cum se intampla cu personalitatile sau celebritatile care se sting din viata mult prea devreme, povestile despre Elvis includ numeroase mituri si legende.

Fosta sotie a artistului, Priscilla Presley, a clarificat insa toate zvonurile false. Priscilla si Elvis s-au cunoscut in 1959 cand ea avea doar 14 ani, iar el 24. Cuplul s-a cunoscut la o petrecere data de Elvis in locuinta sa din Germania in timpul in care facea parte din Armata Statelor Unite.

„Exista atat de multe carti despre Elvis care abunda in fabule, neadevaruri, mituri si informatii false sau alterate pe care-mi doresc sa le clarific”, a declarat Priscilla.

Actrita a negat si speculatiile potrivit carora tatal tinerei ar fi presat-o sa se casatoreasca cu artistul. „Cand Elvis a parasit Germania pentru a se intoarce in America, tatal meu a zis „foarte bine. Acum sa revenim la vietile noastre” si ca se bucura ca a plecat”

In ciuda distantei care ii desparteau, cuplul a tinut legatura, vorbind prin scrisori timp de doi ani. „Am tinut legatura timp de doi ani. Parintii mei si-au dat seama ca eram mai mult decat prieteni.”

Au divortat in 1973

Ulterior, in 1967, cuplul s-a casatorit. Elvis avea 32 de ani, iar Priscilla 21. Fiica lor, Lisa Marie, s-a nascut in 1968. Dupa cativa ani plini de aventuri din ambele parti, perechea s-a separat in 1972. Au divortat in 1973, pasind in afara tribunalului tinandu-se de mana.

Intr-un interviu din noiembrie 2016, Priscilla a marturisit ca nu s-au despartit pentru ca nu se mai iubeau, pentru ca ea voia sa descopere lumea. „Cel mai frumos lucru din relatia noastra era faptul ca inca ne iubeam”, a explicat ea.

La doar patru ani de la divort, Elvis a decedat. Iar in toti acesti ani, Priscilla a luptat pentru a-i promova in continuare mostenirea. Actrita si femeia de afaceri a demontat totodata zvonurile potrivit carora Elvis a devenit un succes peste noapte.

„Nu a urcat pe scena si aia a fost. A cantat in licee, in malluri, la diverse evenimente. Cunoscandu-l atat de bine, simt ca am o responsabilitate fata de el. Am responsabilitatea de a arata lumii ce om bun si ce artist desavarsit a fost.”

Adauga un comentariu