Economic Local

Privatizarea Oltchim: O firma FANTOMA garanteaza cu 46 de milioane de euro pentru Dan Diaconescu

Publicat: 27 sept. 2012
1

O firma obscura inregistrata in Olanda spune ca Dan Diaconescu dispune de cei 46 de milioane de euro pentru Oltchim. Firma a trimis o adresa spre cunostinta si unei companii detinute de statul rus, potrivit economica.net.

„Va confirmam prin prezenta ca domnul Dan Diaconescu dispune de suma de 46 de milioane de euro intr-un cont al HSBC Olanda”, se arata intr-o adresa trimisa de firma Gliding Ltd Amsterdam catre Ministerul Economiei din Romania. Reprezentanti ai Ministerului au cerut o confirmare de la institutia bancara pomenita in adresa insa demersul nu a dus la niciun rezultat. HSBC nu a confirmat dar nici nu a infirmat existenta banilor atribuiti lui Dan Diaconescu.

Singura mentiune pe internet a acestei firme este pe un portal olandez destinat cumparatorilor si vanzatorilor de bitum. Olanda este o tara preferata pentru deschiderea de firme de catre investitori din toata lumea pentru ca are un regim fiscal prietenos. Fata de alte paradisuri fiscale precum Seychelles, Isle of Man, Antilele Olandeze sau Malta, inscrierea firmei in Olanda da un prestigiu suplimentar unui om de afaceri.

Mai interesant este ca mailul trimis pe adresa MECMA a mai fost trimis prin CC si catre destinatarul DIP SOVGroup LLC Moscova. La o cautare pe internet aflam ca aceasta firma este una prin care face afaceri statul rus. Mai precis, desi este o firma privata, prin ea isi desfasoara activitatea comerciala o institutie a statului rus denumita IEERI si aflata sub controlul Ministerul Dezvoltarii si Comertului care are ca scop dezvoltarea de proiecte economice in Rusia si tari din jur precum Ucraina, Republica Moldova si Romania.

Omul de afaceri Dan Diaconescu a fost desemnat adjudecatar al licitatiei pentru privatizarea Oltchim cu o oferta de 46 de milioane de euro. El trebuie sa aduca banii pana luni. Omul de afaceri a spus ca achizitioneaza combinatul valcean „in numele poporului” dar are si sprijinul unui investitor strain.
Adauga un comentariu