Actualitate

PRO România Iaşi şi-a lansat candidații la alegerile locale 2020. Lista celor care vor candida la Consiliul Județean şi Consiliul Local – FOTO/ VIDEO

Publicat: 17 aug. 2020
PRO România Iaşi şi-a lansat candidații la alegerile locale 20201
PRO România Iaşi şi-a lansat candidații la alegerile locale 20201

Filiala ieşeană a Partidului PRO România şi-a lansat astăzi, 18 august , candidații la alegerile locale 2020. Lista pentru Consiliul Local Iaşi este deschisă de Sorin Iacoban, preşedintele organizației județene, cel care va candida şi la Primăria Iași. Pe locurile următoarele se află Emil Burcă, Dan Cojocaru, Ioan Manole, Lupascu Modest, Burlacu Corneliu.

Pentru Consiliul Județean Iași lista este deschisă de Bogdan Abalaşi, prim vicepreşedinte al filialei județene PRO România Iaşi. Următorii pe listă sunt medicul Răţoi Iuliana, Ghenghe Tudor, Corneliu Munteanu, Vasilica Botez şi Alin Cojocaru.

Listele de candidaturi vor fi depuse astăzi, 17 august 2020, la Biroul Electoral Municipal Iași, dar şi la Biroul Electoral Județean Iași.

Peste 13.700 de ieşeni au semnat pentru susţinerea candidaturii membrilor partidului la Consiliul Judeţean Iași.

Bogdan Abalași, prim-vicepreședinte PRO România Iaşi

Candidatul la Consiliul Judeţean Iaşi a precizat că Executivul Orban este preocupat doar de alegeri, într-o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere.

„Școală este principalul pilon al unei societăți moderne. Haosul creat de actualii guvernanți, pune în pericol o generație de elevi prin lipsa de predictibilitate a programelor școlare și destabilizerea întregului corp didactic. Din păcate actualul guvern este interesat doar de alegeri, într-o perioadă extrem de dificilă din toate punctele de vedere pentru România. Goana după voturi indiferent de consecințe a actualilor guvernanți, a aruncat sistemul de educație în cea mai profundă criză de la Spiru Haret până în prezent.

Așa zisa „descentralizare a deciziei” este o metodă învechită de a arunca mâța în brațele altuia, este metoda de a fugi de responsabilitate din cauza neputinței și a lipsei de soluții concrete. Liberalii știu să latre și doar atât. Când e vorba de a găsi soluții, fug de răspundere ca dracul de tămâie. Guvernul Orban ne-a demonstrat pragul maxim de incompetență, dar rămâne în continuare în funcție pentru ca PSD îl susține. PSD refuză să depună Moțiune de Cenzură.

PS: În această dimineață liderul PSD a anunțat că amână depunerea textului moțiunii pentru săptămâna viitoare.  Pe cât facem pariu că săptămâna viitoare va găsi un alt motiv de amânare?”, a transmis Bogdan Abalași, prim-vicepreședinte PRO România Iaşi și candidat la Consiliul Județean Iași.

Președintele Pro România Iași, Sorin Iacoban, susține că România se află în fața dictaturii nulităților. De asemenea, coabitarea Partidului Național Liberal cu Partidul Social Democrat transformă țara noastră într-un habitat al demagogiei și falimentului.

România experimentează cele mai grave derapaje ale democrației

Aflată de la numirea Guvernului Orban I sub zodia hazardului, România experimentează cele mai grave derapaje ale democrației din anul 1989 încoace, aflându-se atât într-un declin economic evident, cât și într-un declin al discursului public.

„Rezultat al coabitării și jocului politicianist cabotin, PNL-PSD au impus României restrângeri ale drepturilor și libertăților fundamentale sub masca inițială a necesității prelungirii stării de urgență, continuată astăzi prin adoptarea abominabilei și represive legi a carantinării.

Jucând rolul opoziției, conducerea centrală a PSD a impus votarea acestei legi neconstituționale care generează un precedent periculos, validându-se incalcarea principiului separatiei puterilor in stat, atâta timp cât initiațiva legislativă a aparținut executivului, iar legea fiind asezonată ulterior în Parlament.

Comentarii
 • Felicitari si tot respectul domnului Sorin Iacoban! A aratat ca are coloana vertebrala si lupta impotriva celor cu dosare penale! Bravo lui ca nu a acceptat pe Harabagiu! Bravo PRO Romania Iasi!

 • Dar unde este Viceprimarul Harabagiu… Nu e pe listele Pro Romania… Acum 2 zile prezenta public ca va fi…Se va supara Chirica si ceilalti PSD-isti falsi din Consiliul local… care au ramas pe dinafara…
  Este OK pentru Pro Romania ca nu s-a asociat cu personaje de acest fel…
  Oricum, Sorin Iacoban … sa vedem cum reactioneaza acum suparatii care il sprijina pe Harabagiu…
  Cred ca va fi interesant… E un meci care merita urmarit…

 • Vaiii, vad c pupatorii au aparut. De ce nu spuneti pe nume ProRomania are presedintele si vicepresrdintele PSD isti.
  Iacoban a fost crescut de Psd
  Abalas la fel, amandoi PSD isti inraiti. Sau ce, cand Abalas a fost prefect si dupa subprefect de la PSD a fost in regula, nu? Acuma ca l au scos din functii e cu ciuma rosie nu??? Asta e caracterul lui!

 • Cu IaIACOBAN SORIN AVRAM in frunte veti avea succesuri multe!
  Cred ca oamenii s-au cam saturat de aceleasi figuri/promisiuni/oportunisti/fripturisti.
  Parerea mea: Nu vor obtine nici macar un mandat de consilier.

 • Iacoban sa isi plateadca datoriile, un tapar, ii dai de mancare si uita sa platesca, stie totata politehnica. Baa dar bani de tuns ai sau vii cu cersitul din nou?

 • Da’ pe infractorul ala de Manole Ioan (dosar penal 1865/p/2017), militianul care si-a batut joc de atatia oameni la examenul pentru permis auto, in calitatea sa de politist exterminator… de unde l-ati gasit si pus in echipa Pro Romania???
  Scapati de lichele, daca vreti voturi, domnilor!

 • Da’ pe infractorul ala de Manole Ioan (dosar penal 1865/p/2017), militianul care si-a batut joc de atatia oameni la examenul pentru permis auto, in calitatea sa de politist exterminator… de unde l-ati gasit si pus in echipa Pro Romania???
  Scapati de lichele, daca vreti voturi, domnilor!

Adauga un comentariu