Actualitate

Probele cu tramvaiul blestemat arata ca vatmanul nu a franat la timp

Publicat: 24 mart. 2011
1

Prof. univ. dr. ing. Radu Gaiginschi, directorul Departamentului de Transporturi si Expertiza Tehnica Rutiera de la Universitatea Tehnica (UTI) „Gheorghe Asachi” Iasi, afirma ca au fost finalizate testele asupra tramvaiului implicat in accidentul din Fundatie. Concluziile arata ca vatmanul nu a franat la timp, in conditiile unui sistem de franare in stare perfecta de functionare.
„Am finalizat testele la care a fost supus tramvaiul in noaptea reconstituirii. Astfel, in urma rezultatelor obtinute, acesta s-a comportat in parametri normali. Pentru a va explica in termeni pe intelesul tuturor, vreau sa va spun ca vatmanul avea posibilitatea sa franeze la timp. Nu stiu de ce nu a facut acest lucru, dar cert este ca nu a facut acest lucru. Inca o data vreau sa mentionez ca nu este vorba despre expertiza tehnica. Aceasta, cand va fi finalizata, va putea demonstra pas cu pas, minut cu minut, ce s-a intamplat atunci si cum a reactionat tramvaiul, cat si ceea ce a facut vatmanul. Insa, daca aceasta extertiza va fi facuta la Bucuresti, conform normelor nationale, ar putea dura si un an jumatate. Daca tot noi ne vom ocupa de aceasta, eu va garantez ca in maxim doua saptamani o finalizez. Vreau sa spun inca o data ca nu putem da verdicte clare cu privire la producerea accidentului si daca vatmanul este vinovat”, a declarat Radu Gaiginschi.

 

Comentarii
  • Acest dl profesor se contrazice singur…la inceput spune ca s-a finalizat ancheta si ca e de vina vatmanul si la sf spune ca nu e finalizata nu stiu ce ancheta si ca nu e clar daca e vinovat sau nu….deci dupa parerea mea, si a multora, vatmanul nu are nici o vina de sistemul nostru de transport

  • Domnilor de la conducerea RATP!!!!!!eu nu sunt din Iasi,dar promit ca de cate ori voi veni in localitatea dumniavoastra NU ma voi mai urca intr-un tramvai,chiar daca vin foarte des.NU VA E RUSINE SA NU RECUNOASTETI CA SUNT ACHIZITIONATE CA FIIND BUNE,DAR DE FAPT SUNT DE GROAZA?sa plateasca bietul om?ve-ti avea TOTI pe constiinta suferintele pricinuite!

Adauga un comentariu