Terapii alternative

Probioticele, foarte bune pentru sanatatea inimii

Publicat: 03 ian. 2015
Pentru majoritatea medicilor, inima si intestinele par sa fie  indepartate una de celelalte. Totusi punctul de vedere cum ca sistemele corpului nu functioneaza singure, ci interactioneaza intr-o retea complexa si interconectata – fundamentul medicinei functionale – a castigat aderenta. In ultimii ani, Dr. Joel Kahn,  profesor la Universitatea Wayne State University School of Medicine si director la Cardiac Wellness, Michigan Healthcare Professionals PC a recomandat pacientilor sai cardiaci alimente si suplimente ce contin probiotice, iar stiinta demonstreaza importante beneficii in sprijinul acestui lucru.
Aici sunt sapte afectiuni ale inimii in cazul carora probioticele s-ar putea sa ajute la imbunatatirea starii de sanatate a pacientilor:

De ce sunt benefice probioticele adultilor 

1. Insuficienta cardiaca congestiva
Intr-un studiu pe punctul de a fi publicat, 20 de pacienti cu aceasta grava tulburare au fost tratati cu suplimente continand S. Boulardii sau placebo. La grupul tratat cu probiotice au fost vazute imbunatatiri in functionarea inimii si o reducere a colesterolului si a markerilor inflamatorii, potrivit viataverdeviu.ro.
2. Nivele inalte ale colesteroluluisanatatea inimii
Un numar de studii indica faptul ca unul dintre beneficiile unui tract gastrointestinal mai sanatos este un nivel mai scazut al colesterolului din sange. O analiza recenta a datelor publicate a aratat un important sprijin pentru aceasta observatie, iar eu am vazut imbunatatiri similare la pacientii pe care i-am tratat.
3. Nivele scazute ale vitaminei D
Un beneficiu al terapiei probiotice si a unor intestine mai sanatoase este un nivel sporit al vitaminei D din serul sanguin, ceea ce s-a dovedit esential in functionarea inimii.
4. Presiunea sanguina
O analiza a noua studii ce au folosit probioticele a gasit o reducere a presiunii sanguine comparativ cu placebo. Acest lucru s-a dovedit adevarat in special cand terapia a fost continuata pentru mai mult de opt saptamani cu preparate mai potente.
5. Diabetul zaharat
Desi sunt necesare mai multe studii, au fost vazute un control imbunatatit al glucozei si masuri mai mici ale inflamatiei atunci cand sunt administrate probiotice la pacientii cu diabet.

Alimentele probiotice previn moartea bebelusilor nascuti prematur 

6. Anxietate
Pacienti cardiaci au nevoie de masuri pentru gestionarea anxietatii (nelinistii) si utilizarea adaptogenilor si altor nutraceutice (alimente cu calitati farmaceutice). Datele subliniaza rolul intestinelor in cadrul traseelor neurale catre creier care au impact asupra starii de spirit si asupra starii psihice. Studiile preliminare indica o stare de spirit imbunatatita la subiectii carora li s-a dat probiotice.
7. Obezitate
Excesul de greutate este vizibil la indivizii cu un risc mai inalt de diabet, hipertensiune si boli cardiace. Lucrari de cercetare mai vechi sugereaza ca probioticele ar putea face pierderea in greutate si controlul greutatii corporale mai usor de realizat.
S-a spus demult ca starea in care este inima unui om depinde de stomacul lui, iar o parte din adevarul datelor ar putea fi profetic. Versiunea adusa la zi a acestei zicale este „depinde de microbiomul lui”.
Devine clar ca sanatatea cardiaca optima cere sanatatea optima a tractului gastrointestinal, cu evitarea antibioticelor pe reteta si care nu sunt necesare ori care provin din sursele de hrana, impreuna cu evitarea exceselor de alcool, zahar, grasimi trans si poate alimente modificate genetic. Leighton Meester a oferit sfatul „Urmeaza-ti stomacul si inima. Aproape intotdeauna vei face alegerea corecta”.


loading...

Adauga un comentariu