Medicamente

Depresia: o dietă bogată în probiotice ar putea atenua simptomele

Publicat: 09 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Depresia o dietă bogată în probiotice ar putea atenua simptomele
Probioticele pot trata depresia

Probioticele pot trata depresia. Plante, yoga, meditație, terapie psihologica, sport. Există multe modalități de a face față depresiei. Conform cercetărilor britanice, o dietă care combină prebioticele și probioticele sau o dietă bogată în probiotice ar reduce simptomele acestei boli.

Probioticele sunt microorganisme vii care se găsesc în mod natural în alimentele fermentate, cum ar fi usturoiul sau iaurtul. Ele ajută la reechilibrarea florei intestinale și luptă împotriva afecțiunilor intestinale. Probioticele întăresc și sistemul imunitar, acționează ca o barieră a pielii și modifică flora vaginală.

Probioticele pot trata depresia

Aceste „bacterii bune” sunt deseori confundate cu prebioticele. Spre deosebire de probiotice, prebioticele nu sunt organisme vii. Acestea sunt fibre dietetice sau nutrienți care se găsesc în mod natural în mai multe alimente, cum ar fi bananele sau anghinare. Ele hrănesc și stimulează creșterea bacteriilor bune care colonizează intestinele.

Ce se întâmplă dacă probioticele și prebioticele ar putea avea un impact pozitiv asupra depresiei? Acest lucru sugerează studiile britanice, care demonstrează încă o dată relația dintre intestin și creier. Pentru că da, există într-adevăr o legătură între aceste două corpuri. Drept dovadă: de multe ori ai dureri de stomac atunci când ești neliniștit.

Probioticele sau o combinație de pre- și probiotice ar reduce simptomele depresiei

Pentru a determina dacă probioticele și prebioticele pot fi utilizate ca tratament terapeutic pentru tulburările de anxietate și depresie, o echipă de oameni de știință britanici a examinat șapte studii preexistente. Acestea dezvăluie rezultatele analizei lor în revista BMJ Nutrition Prevention & Health.

Cercetătorii au descoperit „îmbunătățiri semnificative” la pacienții cu depresie sau tulburări de anxietate atunci când luau probiotice singure sau în asociere cu prebiotice, în comparație cu cei care nu au luat acest tratament sau care au luat un placebo. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că din cele 12 tulpini probiotice studiate, 11 au prezentat efecte pozitive. Administrarea de prebiotice singure, pe de altă parte, nu a avut niciun impact asupra îmbunătățirii simptomelor asociate cu depresia sau anxietatea.

„Analiza noastră sugerează că utilizarea pre / probiotice poate fi o terapie adjuvantă potențial utilă. În plus, pacienții cu anumite comorbidități, cum ar fi sindromul de colon iritabil, pot beneficia mai mult de aceste tratamente , deoarece pre / probioticele sunt tratamente utile pentru alte afecțiuni care nu se aflau în centrul acestui discurs”, detaliază cercetătorii.

Adauga un comentariu