Actualitate

Problemă fără sfârșit! Lipsa donatorilor de sânge devine din ce în ce mai apăsătoare! Sute de ieșeni mor fără a mai primi o șansă!

Publicat: 14 feb. 2020

Lipsa donatorilor de sânge este una dintre cele mai grave probleme ale sistemului medical din Iași. Doar câteva zeci de persoane aleg să doneze lunar cei 450 de mililitri de sânge. Cadrele medicale susțin că stocul de sânge al unității medicale este insuficient în acest moment. Aceștia apelează la ieșeni pentru a salva viața pacienților aflați în situații extrem de grave. Donarea efectivă durează între cinci și zece minute. Exact atâta vreme cât ai da un scroll pe facebook.

„Avem nevoie de ajutorul ieșenilor. Stocul unității este insuficient. Vă așteptăm în număr cât mai mare pentru a dona catitatea de 450 de ml de sânge. Din cinci litri de sânge pe care un adult îi are în corp, numai zece la sută este recoltat în timpul unei donări. Sângele donat poate salva trei vieți. Trebuie să precizăm că nu există substituent pentru sângele uman. Donarea reprezintă un beneficiu atât pentru pacient, cât și pentru donator”, precizează reprezentanții Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Iași.loading...

Adauga un comentariu