Actualitate

Problema hidrofoarelor de la RAGCL a ajuns, din nou, in discutia CL

Publicat: 23 nov. 2011
Exploatarea hidrofoarelor ce se gasesc in curtea Regiei Autonome de Gospodarire Comunala si Locativa Pascani (RAGCL), a ajuns din nou in discutia Consiliului Local. Astazi, in sedinta Comisiei economice s-a discutat solicitarea facuta de  directorul de la SC Prest Serv Apa Pascani, Ioan Prisecaru, cu privire la aprobarea preluarii hidrofoarelor de la regie in scopul de a le exploata ei.

Aceasta solicitare nu a fost pe placul conducerii RAGCL, directorul Georgeta Sandu, care a precizat faptul ca hidrofoarele au fost realizate printr-un proiect finantat de BERD si la care nici la ora actuala nu s-a finalizat de achitat datoria pe proiect.

Mai mult, aceste hidrofoare se afla in propietatea Finantelor pana ce se termina plata pe ele. „Este o aberatie ceea ce solicita domnul director. Ne-am si judecat cu cei de la Directia Apa Canal, (actuala Prest Serv Apa – n.r.), pana la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru o datorie de 13 miliarde de lei, (lei vechi – n.r.). Avem castig de cauza si asteptam decizia instantiei pentru a o putea pune in aplicare. Mai mult, aceste hidrofoare nu pot fi preluate deoarece au fost realizate prin imprumut BERD si nici la ora actuala nu este achitata datoria integral. Deci nu pot fi date printr-o hotarare, asa cum doresc cei de la conducerea DAC”, a precizat directorul RAGCL, Georgeta Sandu.

Urmeaza ca in sedinta de Consiliu Local de maine sa se decida daca aceste hidrofoare vor fi sau nu preluate de catre cei de la PSA.
De mentionat faptul ca, conducerea RAGCL a intentat proces impotriva fostei Directii de Apa Canal pentru a obtine plata unor facturi restante in valoare de 945.810 lei, plus penalitati de intarziere la datorie, in timp, de 281.024 lei. Acesti bani reprezinta contravaloarea serviciilor prestate de RAGCL pe hidrofor, mai exact pompare de apa rece la blocuri.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit