Social

Probleme de cartier: chesonul de pe V. Alecsandri, focar de infecție (FOTO)

Publicat: 19 iul. 2011

Pe strada Vasile Alecsandri, în dreptul blocului C 27, lucrările la chesonul rețelei de canalizare par să fi încremenit de multă vreme. Un excavator ruginește în apropierea intersecției cu strada Gării, proptit leneș în cupa care a mușcat vreo 7 m de șanț crăpat, deși zilele trecute a plouat. O rulotă plină de praf și un tablou electric astupat de pânze de păianjen par să nu mai fi fost folosite de luni de zile. Câteva conducte noi, care trebuiau să înlocuiască porțiuni ale rețelei, sunt acoperite de grafitti pe o parte și de un val de pământ pe cealaltă. Cabluri electrice verzi șerpuiesc printre rămășițele unui trotuar până la o centrală din apropiere. Chesonul, deschis, cu capacele proptite de grinzi de brad, răspândește un miros pestilențial și un vuiet surd, rostogolit prin măruntaiele pământului, devine asurzitor pe măsură ce te apropii.

„Stau cu pastile de somn ca să dorm noaptea din cauza zgomotului”

Locatarii sunt la capătul răbdării. Lucrările au fost începute în decembrie, dar oamenii nu au niciun semn că se vor încheia prea curând. Zona este un focar de infecție – unul din locatari susține că s-a infectat cu bacteria E. coli din aburii apelor reziduale care curg în aer liber, prin chesonul deschis.

De patru luni de zile, muncitorii lucrează câte puțin, odată la câteva zile. La solicitările oamenilor ignoră să dea orice informație. Conducerea DAC le-ar fi dat câteva asigurări că lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lui iunie, dar după trei săptămâni nu s-a întâmplat înca nimic. Drumul este în continuare impracticabil, mirosul devine insuportabil pe timpul nopții, iar zgomotul teribil întinde la maxim nervii cetățenilor.
„La mine în casă practic miroase a toaletă. E vară, trebuie să stau cu geamurile deschise, nu am aer condiționat”, a declarat Ioan Popa pentru reporterii de la Actualitatea TV. „M-au zăpăcit ăștia”, încheie revoltat bărbatul.loading...

Adauga un comentariu