News Flash:

Probleme de fond funciar la Popricani

23 August 2007
3591 Vizualizari | 2 Comentarii
Slabu Otonel
• De ani de zile, 70 de persoane din Popricani sau din localitatile invecinate se lupta cu Primaria Popricani si cu Ocolul Silvic Iasi pentru obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile care au fost detinute de parinti • Intre timp, pe aceste terenuri au aparut parcele mici de padure, iar conducerea Ocolului Silvic Iasi refuza sa-si dea avizul fara un titlu de proprietate • "Oamenii nu au titluri de proprietate. Au suprafetele trecute in rolul agricol, cum se facea odata. Ocolul Silvic cere titluri. De unde sa luam asa ceva?", a sustinut primarul Slabu Otonel


Proprietarii unei suprafete de 120 hectare de teren din comuna ieseana Popricani nu pot intra in legalitate din cauza primariei din comuna si Ocolului Silvic Iasi. Cele doua institutii se contreaza reciproc, iar oamenii nu pot sa obtina titluri de proprietate. De ani de zile, 70 de persoane din Popricani sau din localitatile invecinate se lupta cu primaria din localitate si Ocolul Silvic Iasi pentru obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile care au fost detinute de parinti. Intre timp, pe aceste terenuri au aparut parcele mici de padure, iar conducerea Ocolului Silvic Iasi refuza sa-si dea avizul fara un titlu de proprietate. "Punctul nostru de vedere este si cel din Anexa 38 trimisa la Comisia Judeteana de Fond Funciar. Cei de la Popricani nu au toate documentele si nu avem cum sa le dam aviz favorabil", a afirmat telefonic Corneliu Parascan, seful Ocolului Silvic Iasi. Primarul sustine ca decizia apartine in acest moment Comisiei Judetene de Fond Funciar, care poate valida dosarele care vor fi trimise in cele din urma de primarie. "Avem dosarele finalizate pentru ca am primit raspunsurile de la Silvic. Dar la Comisia de Fond Funciar omul care se ocupa de dosare este plecat in concediu si nu putem sa le trimite acum. Oamenii nu au titluri de proprietate. Au suprafetele trecute in rolul agricol, cum se facea odata. Ocolul Silvic cere titluri. De unde sa luam asa ceva? Problemele sunt in Valea Moinesti si in Tarlaua Budai. Sunt cam 70 de persoane in aceasta situatie. Oamenii au avut terenurile si acolo a rasarit o padure. De unde sa aduca oamenii actele? De ce nu spun cei de la Silvic in ce baza au facut impaduriri, pe ce terenuri?", a sustinut primarul Slabu Otonel.

Pe drumuri

Cei mai multi dintre proprietarii de pe aceste suprafete sunt pensionari si se plang ca au fost dusi cu vorba atat de reprezentantii Ocolului Silvic Iasi, cat si de functionarii de la Primaria Popricani. Un astfel de caz este cel al lui Mihai Costin, din Iasi. Familia Costin are de recuperat o suprafata de 5.000 metri patrati, din care 2.500 de metri ii revin lui Mihai Costin. Acesta umbla de patru ani pe drumuri sa poata obtine titlu de proprietate. Sotia lui Mihai Costin este bolnava de cancer si pensionarul se teme ca nu va avea bani cu ce sa-si inmormanteze crestineste nevasta. Acesta este motivul pentru care doreste sa vanda terenul. "Cei de la Silvic spuneau ca nu am nici o dovada ca terenul este cel pe care se afla padurea, cu toate ca este trecut in rolul agricol de la Primaria Popricani. Primarul m-a mintit ca trimite scrisoare la Silvic, ca face ridicare de tot si ca se rezolva, dar m-au mintit", a sustinut Mihai Costin. Totodata, Primaria Popricani nu a trimis dosarele la Comisia Judeteana, desi dosarele de la Ocolul Silvic, in care se propune invalidarea pentru suprafetele de padure, 1.293 metri patrati in cazul lui Mihai Costin, au ajuns in luna aprilie la Popricani.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pe drumuri
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

consultant  | #17442
adevarul e este ca reprezentantul ocolului silvic nu are decat un vot in comisia locala de fond funciar iar propunerea de validare/invalidare a dreptului de proprietate depinde pe votul majoritatii membriloracestei comisii. deasemenea si in comisia judeteana , care analizeaza propunerea si emite hotararea , directia silvica are doar un vot.
problema este a solicitantului care trebuie sa faca dovada ca autoul dreptului de proprietate a detinut terenul revendicat pana la predarea acestuia la c.a.p.(de ex. datele din registrul agricol sau declaratii ale martorilor vecini (proprietari) de pe toate laturile terenului revendicat, iar a comisiei locale sa stabileasca (identifice) amplasamentul pe baza informatiilor de orice natura furnizate de solicitant sau orice alta persoana fizica (martori) sau juridica (primarie, arhive , ocol silvic , etc)
spor la treaba!
... daca mai aveti probleme ... e treaba avocatilor ... care va taxeaza ... de cele mai multe ori ... mult
Gh. ignat  | #17443
Domnule Jurnalist Gelu J. luati legatura la Popricani cu d-l Racu , care va va pune la dispozitie un dosar cu documente importante legat de F. Funciar Popricani ,Acolo exista o mare mafie este vb. de aproximativ 250 ha teren masluit,cu ajutorul unor impostori din Prefectura , M.T . Ma intreb va intreb cat mai continua acceste jafuri imobiliare . Nimeni nu face nimic ,pt acceasta categorie de fermierii Europeni ,plimbati de ani buni de la o i nstitutie la alta .
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1192 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013373 (s)