Actualitate

Probleme de sanatate pentru Mariana de la Exatlon. Ficatul sau tensiunea arteriala ar putea fi cauza

Publicat: 12 iun. 2018
17

Mariana de la Exatlon s-a confruntat cu probleme serioase de sanatate in ultima vreme. "Razboinica" de 46 de ani spune ca nu mai reuseste sa atinga performantele de odinioara. Ea a fost prima femeie din Romania care a reusit sa termine pe picioare "Sparthatlonul" de 246 de km. Acum, fosta concurenta se resimte.

Mariana a avut probleme de sanatate si la Exatlon. In ultimele saptamani petrecute in Republica Dominicana, ea a cedat din punct de vedere fizic, fiind nominalizata de colegii ei de echipa.

"In noaptea asta n-a mers bine deloc cum trebuia si dupa 65 de km de alergare am mers 3 ore la somn. Acum Ben m-a trimis la plaja si baie, la Slanic, a zis ca nu ma mai alearga, dar maine e o noua zi. (…) Trebuie sa imbunatatim tehnica de alergare incontinuu ca altfel ratam antrenamente importante: Alergare usoara de 23 km, 6×100 m mers in 4 labe si 110×100 m la fiecare 40 secunde. Mai multe n-au mers pentru ca imi zvacneau tamplele si am inceput sa vomit. Nu stiu de ce! Stie cineva?", i-a intrebat Mariana de la Exatlon pe prietenii ei virtuali.

"Daca esti prea obosita, se poate sa fie o reactie a ficatului, sau o bila lenesa care poate sa-ti dea stari de voma", (…) "Totusi sa ne gandim ca ai o varsta, tensiunea arteriala poate fi una din cauzele problemei. Fiind suprasolicitata fizic este un motiv palpabil. Succes in continuare", i-au scris prietenii.

Mariana Nenu este autoarea unei performante notabile pentru Romania. Aceasta a alergat 187,4 kilometri in 24 de ore, cand a participat concursul "24 ore din Torino". Astfel, in urma acestui rezultat, Mariana a urcat tricolorul pe prima si a doua pozitie a podiumului.

 
Adauga un comentariu