Local

Probleme grave la reteaua de apa. Conductele cedeaza una dupa alta

Publicat: 24 aug. 2016
1

@ Infrastructura de apa si canalizare din municipiul Pascani este extrem de învechita si de deteriorata, iar probabilitatea aparitiei unor noi avarii este în continuare extrem de ridicata

În noaptea de vineri spre sâmbata, 20 august, a fost întrerupta furnizarea apei catre o parte a utilizatorilor din municipiul Pascani, pentru refacerea rezervelor de apa potabila în doua dintre rezervoarele orasului, care alimenteaza zona Deal, golite datorita cresterii consumului de apa din aceasta perioada. În dimineata zilei de 20 august, odata cu reluarea furnizarii apei, s-au înregistrat simultan mai multe avarii la reteaua de distributie, din cauza defectarii unui regulator de presiune situat pe strada Moldovei, montat în anul 2013. Avariile s-au produs pe strazile Gradinitei, Moldovei, Crinilor si Mihail Kogalniceanu.

„Echipele ApaVital au intervenit prompt pentru rezolvarea disfunctionalitatilor aparute, însa numarul mare de interventii si gravitatea avariilor ne-au pus în neplacuta situatie de a relua furnizarea apei potabile catre utilizatorii din zonele afectate mult mai târziu decât estimarile initiale”, au precizat reprezentantii ApaVital.

Deoarece infrastructura de apa si canalizare din zona de blocuri a municipiului Pascani este extrem de învechita si de deteriorata, probabilitatea aparitiei unor noi avarii este în continuare extrem de ridicata. Regulatorul de presiune este în continuare nefunctional, urmând a fi supus unor verificari din partea specialistilor, pentru a fi reparat ori, daca este necesar, înlocuit. Pentru a putea furniza apa în conditii de siguranta, fara sa apara noi avarii, presiunea apei pe respectivul tronson de conducta a fost semnificativ diminuata.

„Din acest motiv, conducerea SC ApaVital SA este decisa ca, odata cu clarificarea si stabilizarea situatiei operatorului la Pascani si dupa finalizarea etapei de proiectare a investitiilor în înlocuirea si extinderea infrastructurii de apa si canalizare din municipiul Pascani (inclusiv suburbiile), sa trateze Pascaniul ca prioritate zero, investitiile de aici fiind primele care vor debuta, odata cu trecerea la implementarea efectiva, pe teren, a investitiilor prin POIM”, au mai adaugat oficialii ApaVital Iasi.

Adauga un comentariu