Eveniment-Social

Probleme grave pentru decontul navetei profesorilor din judetul Iasi

Publicat: 20 dec. 2015
1

Potrivit datelor furnizate de Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP), in continuare au restante la plata navetei, între trei luni si trei ani, primariile din localitati precum Aroneanu, Cozmesti, Dobrovat, Golaiesti, Miroslava, Mogosesti, Probota, Helesteni, Lespezi, Motca, Todiresti, Costesti, Lungani, Mironeasa, Prisacani si Tibana.

Citeste si: Vesti bune. Guvernul va deconta cheltuielile pentru naveta profesorilor

„A devenit o obisnuinta pentru primariile din Mogosesti, Miroslava sau Probota de a nu plati decontul de naveta. In acest context, am trimis si o adresa catre Prefectura Iasi, adresata subprefectului Bogdan Abalasi, in care este prezentata situatia completa a restantelor la plata navetei profesorilor care se deplaseaza in alte localitati decat cele in care domiciliaza, pentru a preda in unitatile de invatamant in care sunt angajati”, a transmis prof. Laviniu Lacusta, presedinte USLIP.  De mentiona ca, in Legea Educatiei Nationale (LEN), la Sectiunea 1, Dispozitii generale, Articolul 105, alineantul 2, paragraful f, se stipuleaza clar: „cheltuielile pentru naveta cadrelor didactice se face conform legii”.

Citeste si: Un nou demers pentru plata navetei profesorilor din Iasi. Ce primarii se fac de rusine – FOTO

Spre exemplu, un cadru didactic achita lunar pentru transport, dus – intors, intre 120 de lei si 450 de lei, in functie de distanta pana la unitatea de invatamant unde preda. Un profesor care face naveta zilnic la o scoala aflata la cinci kilometri de Iasi, respectiv Valea Lupului, achita lunar aproximativ 120 de lei. Unul care face naveta la 70 de kilometri, respectiv Andrieseni, achita si pana la 450 de lei. Venitul lunar al unui debutant la catedra este de aproximativ 800 de lei.

Citeste si: Veste buna pentru profesori. Primariile, obligate sa deconteze naveta

Adauga un comentariu